Novosti|

Danas, ispred zgrade Gradske uprave u Belišću, Kinološko društvo „Belišće“ organiziralo je Reviju dijete i pas povodom Dana grada Belišća. Reviju je otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić te poželio djeci i njihovim ljubimcima puno sreće u natjecanju.

Na Reviji su sudjelovala mnogobrojna djeca sa svojim psima. Psi su bili podjeljeni u dvije kategorije: mali i srednji te veliki psi.

U kategoriji malih i srednjih pasa prva tri mjesta odnjeli su: 3. mjesto Matej i Miki (jorkširski terijer), 2. mjesto Luka i Blacky (patuljasti pinč) te 1. mjesto Laura i Rio (bišon). U kategoriji velikih pasa prva tri mjesta odnjeli su: 3. mjesto Matej i Miki (jorkširski terijer) 2. mjesto Lora i Lino (smeđi labrador) te 1. mjesto Patricija i Daisy (haski).

Gost Kinološkog društva iz Osijeka Krešimir Tuk i njegov ljubimac Đoni mnogobrojnim posjetiteljima prikazali su Agility (sport u kojem sudjeluje pas sa svojim vodičem gdje vodič usmjerava psa kroz stazu koja se sastoji od prepreka). Svi sudionici Revije dobili su medalje, a nagrađeni i prigodne poklone.

Dječje samopoštovanje, kao važan aspekt socioemocionalnog razvoja, obogaćuje se uz prisutnost kućnog ljubimca. Djeca koja se brinu za svoje ljubimce imaju veću sposobnost razumjeti osjećaje drugih osoba, od svojih vršnjaka koji ih nemaju. Tu nije presudno posjedovanje ljubimca, nego suosjećanje koje djeca osjećaju prema njima.

Stoga dajemo veliku važnost našoj Reviji dijete i pas koju održavamo već nekoliko godina na način da želimo djeci i njihovim roditeljima što više naglasiti važnost uloge kućnog ljubimca u odrastanju svakog djeteta.

Društvo već dugi niz godina djeluje u promicanju i unapređenju kinologije na lokalnom području, zaštiti i uzgoju pasa te organiziranju kinoloških manifestacija čiji članovi postižu vrhunske rezultate na nacionalnim i međunarodnim izložbama.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content