Novosti|

Dana  12. prosinca 2015. god. u nazočnosti predstavnika Zajednice udruga HVIDR-e Osječko-baranjske županije, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata Valpovštine,  Udruge Veterana 3. gardijske brigade, te predstavnika lokalne samouprave, Udruge umirovljenika i starijih osoba, Književne udruge pjesnika iz Belišća, muške pjevačke družine Bocanjevačkih pajdaša i medija u prostorijama Doma umirovljenika Belišće održana je redovna izvještajna godišnja skupština Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Belišća.

Predsjednik Udruge HVIDR-a Belišće Pavo Milekić otvorio je skupštinu, pozdravio nazočne te podnio izvješće o radu u 2015. godini. Iz izvješća vidljiv je kontinuirani rad udruge kroz održane 23 sjednice predsjedništva, jednu radnu sjednicu s članovima udruge i nekoliko radnih sastanaka s koordinatorima udruge na području djelovanja, odnosno Bizovcu, Petrijevcima, Ladimirevcima, Satnici, Veliškovcima i Gatu.

Na inicijativu Udruge i potporu lokalne samouprave, grada Belišća, Županije Osječko-baranjske i Ministarstva branitelja, na gradskom groblju u Belišću je nakon 24 godine postavljen centralni Spomen križ u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u  Domovinskom ratu.

Osnovan je Odbor za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata kao stalno radno tijelo Gradskog vijeća.

Dana 30. studenoga 2015. usvojen je i prijedlog  Odbora da se Danom hrvatskih branitelja grada Belišća proglasi dan 30. svibnja, koji bi se u Belišću slavio svake godine, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. Taj dan hrvatski narod u domovini i u svijetu prihvatio je kao Dan hrvatske državnosti, dan kada se prvi puta u sveukupnoj hrvatskoj povijesti konstituirao jedan demokratski izabran Hrvatski sabor.

PROGRAMSKE AKTIVNOSTI UDRUGE  U 2016. GODINI:

Udruga planira nastaviti rad kao i u 2015. godini te mandatnom razdoblju predsjedništva Udruge.

U suradnji s lokalnom zajednicom na području djelovanja Udruge, u planu je provedba projekta izgradnje i postavljanja Spomen ploča poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Pokrenut je i projekt pripreme dokumentacije izgradnje Sportsko-rekreacijsko-rehabilitacijskog veteranskog Centra u gradu Belišću koji bi bio u službi hrvatskih branitelja, HRVI te svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Belišća, Valpovštine i OB županije, te svih civilnih udruga, uz pomoć lokalne samouprave.

Na kraju svog izlaganja, predsjednik udruge HVIDR-a Belišće Pavo Milekić još jednom se zahvalio svim članovima udruge, predsjedništva, članovima nadzornog odbora i svim onim članovima udruge koji aktivno i nesebično sudjeluju u radu udruge, unatoč problemima s kojim se udruga suočava od svog osnutka. Pozvao je članove da i nadalje ustraju na provedbi planova i projekata udruge i na taj način daju svoj doprinos poboljšanju kvalitete rada.

Po završetku skupštine članovi udruge nastavili su se družiti uz prigodan domjenak organiziran u prostorijama Doma umirovljenika.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content