Novosti iz života udruga|

U subotu, 3. veljače 2024. godine, u prostorijama Društvenog doma Vinogradci održana je redovna godišnja Skupština DVD-a Vinogradci, uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-ova (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Veliškovci, Gat, Tiborjanci i prijateljsko društvo Retfala iz Osijeka), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Vinogradci.

Skupštini DVD-a Vinogradci nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković i zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić.

Nazočni su poslušali Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Vinogradci u 2023. godini te Planove rada i financija za 2026. godinu.

Zapovjednik Željko Berečić u Izvješću o radu izdvojio je aktivnosti koje su obilježile 2023. godinu, suradnju s prijateljskim društvom Retfala, radnu akciju „Volim Belišće, ali čisto“, obilježavanje blagdana sv. Florijana, sudjelovanje na Fišijadi u Belišću, nastup na Gradskom vatrogasnom natjecanju VZG-a Belišće i sudjelovanja u aktivnostima koje je organizirao VZG-e Belišće. Naveo je problem manjka djece u mjestu zbog čega nema mogućnosti formiranja ekipe pomlatka za vatrogasna natjecanja. Tijekom godine bile su dvije vatrogasne intervencije (tehnička intervencija uklanjanja stabla i sudjelovanje na poplavama ugroženom području u Satnici).

Nakon usvojenih Izvješća za 2023. godinu i Planova za 2025. DVD-a Vinogradci, dana je riječ gostima.

Zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković u prigodnom je govoru pozdravila sve prisutne i uputila čestitke na  provedenim aktivnostima. Istaknula je podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG-e Belišća i DVD-e, te izrazila želju za uključivanjem mladih i djece u vatrogastvo s obzirom da se društva suočavaju s manjkom operativnog članstva i djece. Govorila je o projektu rekonstrukcije Društvenog doma u Vinogradcima u čijem sastavu je i vatrogasno spremište, kojim će se osigurati bolji i kvalitetniji uvjeti rada.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG-e Belišće. Zahvalio je Gradu Belišću na projektu adaptacije i uređenje vatrogasnog doma u Vinogradcima. Ukratko je upoznao prisutne o projektu Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije s pokrajinom Tirol iz Austrije vezano uz nabavku vatrogasnih vozila, gdje su uključeni i DVD-ovi s područja VZG-a Belišće. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Prisutnima se obratio i predsjednik DVD-a Retfala Dragan Košćak koji je izrazio iskreno zadovoljstvo na dugogodišnjoj suradnji između DVD-a Vinogradci i DVD-a Retfala, a koja traje više od 20 godina, sa željom za daljnjom prijateljskom suradnjom i međusobnoj pomoći.

Potom je predsjedavajući Ivica Igrec najavio uručivanje uvjerenja o osposobljenosti. Zapovjednik Dubravko Čovčić uručio je  diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja Vatrogasac I. klase Mateu Đurakiću, diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja Vatrogasni dočasnik Ivici Igrecu, Daliboru Vinogradcu i Danijelu Berečiću, a diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja Vatrogasni dočasnik I. klase uručio je Ivici Mađariću.

Na kraju, predsjedavajući Ivica Igrec zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content