Novosti iz života udruga|

U subotu, 2. ožujka 2024. godine, u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima održana je 98. redovna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci.

Skupštini je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić, predsjednica KUD-a Šokadija Bocanjevci Danijela Bejić, predsjednik MPD-a Bocanjevački pajdaši Željko Vuksanić, predsjednik NK „Hrvatski sokol“ Nikola Rašeta, predstavnici susjednih DVD-ova koji pripadaju VZG-u Belišće (Bistrinci, Belišće, Gat, Vinogradci, Veliškovci), vlasnik tvrtke Bellus BAU Pero Čondrić, te operativni i podupirajući članovi iz Bocanjevaca i Gorice Valpovačke.

Nakon izbora radnog voditeljstva, nazočni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci za 2023. godinu, iz kojeg vrijedi izdvojiti burnu godinu s mnogobrojnim aktivnostima, a na žalost i jedan požar sa smrtnim ishodom, kupovinu potrebne vatrogasne opreme (motorna pila i potopna pumpa), dežurstvo za vrijeme žetve, radne akcije članova te uspješne nastupe mlađih kategorija na Gradskom natjecanju u Belišću i natjecanju u Marijancima. Ujedno, u ovo malo društvo od ukupno 19 članova, pristupilo je novih 5 mladih članova, te je dvoje položilo osnovni ispit, a jedan član je uspješno osposobljen za vatrogasnog dočasnika. Izdvojio je i posjet delegacije Tirola iz Austrije i predstavnika Vatrogasne zajednice OBŽ-a vezano uz projekt donacije vatrogasnih vozila.

Nakon izvješća o radu u 2023., nazočni su poslušali i Financijsko izvješće za 2023. godinu te Plan rada i Financijski plan za 2025. godinu.

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, pozdravila je sve nazočne u ime Gradonačelnika Dinka Burića i svoje osobno ime, te uputila čestitke na aktivnostima koje provodi ovo društvo. Istaknula je podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG Belišće i DVD, te izrazila želju za omasovljenje mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka, s obzirom da se suočavamo s problemom broja operativnog članstva i manjka djece. Izrazila je zadovoljstvo zbog pristupa novih članova i podrške mještana koji vide da Društvo dobro radi za dobrobit zajednice. Zaželjela je puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić pozdravio je sve nazočne, te uputio čestitke na svim naporima koje provodi ovo društvo. Obećao je i dalje pomoć u svim projektima koje provodi DVD Bocanjevci. Istaknuo je tri bitna zapažanja, gdje pohvaljuje nabavku potrebne vatrogasne opreme, brzi izlazak i okupljanje vatrogasaca na dojavu događaja i dolazak novih članova.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, osvrnuo se na rad društva koje unatoč manjem broju operativnog članstva uspješno ispunjava sve obveze koje postavi VZG Belišće. Zahvaljuje se članovima na sudjelovanju u vatrogasnim intervencijama koje su većeg karaktera, a događaju se van Bocanjevaca i na ispomoći prilikom vremenskih poplavnih nepogoda u Satnici Valpovačkoj. Ukratko je upoznao nazočne o projektu Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije s pokrajinom Tirol iz Austrije vezano uz nabavku vatrogasnih vozila, u koji su uključeni i DVD-ovi s područja VZG-a Belišće. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Predsjednica KUD-a Danijela Bejić zahvalila je članovima DVD-a Bocanjevci prilikom osiguravanja smotre folklora i izrazila želju za nastavkom dobre međusobne suradnje.

Potom je predsjedavajući Milan Strahinec najavio uručivanje priznanja i uvjerenje o osposobljenosti za zvanja.

Zapovjednik VZG-a  Dubravko Čovčić uručio je Zahvalnicu VZ OBŽ-a za sudjelovanje na poplavama u 2023. godini Josipu Pavokoviću, Mariju Mandiću i Milan Strahincu, diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac» Ivanu Račeku i Dejanu Čanadžiji, diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasni dočasnik» Marinu Vuksaniću i diplomu za 50 godina rada u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 50 godina» Miki Mandiću.

Na samom kraju predsjednik DVD-a Bocanjevci Milan Strahinec zahvalio se Peri Čondriću na materijalnoj pomoći u radu društva i svima onima koji podupiru njihovu djelatnost.

Zahvalio se svim nazočnima na pozornosti nakon čega je zaključio skupštinu.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content