Novosti|

radionica 1 (Custom)U utorak, 18. ožujka 2014. godine u Velikoj vijećnici grada Belišća održana je radionica na temu Poduzetnički impuls za 2014. godinu i predstavljen Program ruralnog razvoja 2014.-2020.. Radionicu su organizirali Grad Belišće, Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. Belišće i LAG Karašica.

Na samom početku, direktor Poduzetničkog inkubatora Polet d.o.o. Belišće Oto Živčić pozdravio je sve nazočne poduzetnike i obrtnike, zahvalio im se na dolasku te riječ prepustio zamjenici gradonačelnika Ljerki Vučković koja je ukratko predstavila program radionice i najavila predavače.

Slavko Tušek iz Regionalne razvojne agencije Osijek upoznao je poduzetnike, obrtnike te potencijalne poduzetnike sa mjerama Poduzetničkog impulsa za 2014. u okviru kojeg Republika Hrvatska sveukupno dodjeljuje oko 1,26 milijarde kuna. Poduzetnički impuls za ovu godinu ima četiri programska prioriteta. Prvi je jačanje konkurentnosti malog gospodarstva, za što je planiran ukupni iznos od 413,8 milijuna kuna; drugi unapređenje poduzetničkog okruženja s planiranim iznosom od 74,6 milijuna kuna; treći promocija i učenje za poduzetništvo i obrt, za što se planira 248,1 milijun kuna; dok je za četvrti prioritet – lakši pristup financiranju planiran iznos od 529,1 milijun kuna. Slavko Tušek je dio svoga dugogodišnjeg iskustva i znanja prenio na sudionike radionice i predstavio im savjete kako na pravilan način ispuniti i sakupiti svu potrebnu dokumentaciju za svaku pojedinu mjeru te stručno i detaljno odgovorio na sva postavljena pitanja sudionika radionice. Pozvao je sve obrtnike, poduzetnike u Osječko-baranjskoj županiji da kontaktiraju i koriste stručnu pomoć svojih poduzetničkih inkubatora te RRA Osijek kada je riječ o potporama resornih ministarstava, budući da su i agencija i poduzetnički inkubatori osnovani da služe toj svrsi, ali i za sve druge aktivnosti koje služe razvoju svakog pojedinog grada odnosno županije.

Prijave za Poduzetnički impuls 2014. započinju 31. ožujka i traju do iskorištenja sredstava, ali najkasnije do 31. listopada. Proračun Poduzetničkog impulsa za 2014. najveći je do sada i iznosi 1,265.648.165 kuna. Novosti koje donosi Poduzetnički impuls 2014. su smanjenje obujma tražene dokumentacije i troškova, unapređenje sustava praćenja i procjene učinaka dodijeljenih potpora, trajanje odobrenih projekata produljeno je na godinu dana, a 80% iznosa dodijeljene potpore poduzetnicima isplaćuje se po zaključenju ugovora o dodjeli bespovratne potpore, dok se ostatak isplaćuje od 1. siječnja 2015. godine.

Ivan Vrbanić, voditelj Lokalne akcijske grupe Karašica ukratko je predstavio rad, ciljeve i viziju LAG-a te sve prisutne upoznao sa Programom ruralnog razvoja za 2014. godinu.

Sve detaljnije informacije možete preuzeti na mrežnim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta (www.minpo.hr) i HAMAG INVEST-a (www.hamaginvest.hr) te se telefonski obratiti u Poduzetnički inkubator POLET d.o.o. Belišće na broj telefona 031/400-606 ili osobno u Gradsku upravu grada Belišća (2. kat, soba broj 16) svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content