Novosti|

DSC04670Na inicijativu gradonačelnika Dinka Burića u četvrtak, 18. srpnja 2013. godine, održana je prva sjednica Koordinacije Vijeća mjesnih odbora sa područja grada Belišća. Na sjednici su pored gradonačelnika nazočili i njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Pavo Milekić, predsjednici Vijeća mjesnih odbora i pročelnici Upravnih odjela Gradske uprave grada Belišća.

Na samom početku sjednice svi prisutni jednoglasno su se složili sa prijedlogom gradonačelnika da se sjednicer Koordinacije sa predsjednicima Vijeća mjesnih odbora održavaju redovito tijekom svakog mjeseca, kako bi se pravovremeno ukazalo, ali i reagiralo na sve potrebe građana u svakom pojedinom mjestu. Gradonačelnik je uputio na razmatranje i prijedlog da se na području mjesta Belišće ustroji rad nekoliko Mjesnih odbora jer to smatra potrebnim i opravdanim zbog ukupnog broja stanovnika koji imaju prebivalište na području mjesta Belišće, a što bi rezultiralo kvalitetnijoj skrbi o potrebama građana iz svih dijelova koje trenutno obuhvaća Mjesni odbor Belišće.

DSC04666

Na sjednici, koja je potraja više od tri sata, razmatrani su programi i planovi rada Vijeća Mjesnih odbora sa područja grada Belišća u 2013. godini. Predstavnici mjesnih odbora osvrnuli su se na sve ono što je od planiranih investicija u pojedinom mjestu realizirano te ukazali na potrebe za određenim radovima i popravcima u okviru programa komunalnog i investicijskog održavanja. S obzirom na ukazane potrebe, na sjednici je donesen i zajednički zaključak kojim su zaduženi predsjednici Vijeća mjesnih odbora sa područja grada Belišća da najkasnije do 23. kolovoza 2013. godine organiziraju, sazovu i održe sjednice Vijeća mjesnih odbora, kako bi se razmotrile sve planirane, a neizvršene aktivnosti Vijeća mjesnih odbora za 2013. godinu i utvrdili prioriteti investicija. Nakon što Vijeća mjesnih odbora do konca kolovoza dostave utvrđene prioritete investicija, istić će se razmotriti prilikom izrade prijedloga izmjena i dopuna Proračuna grada Belišća (rebalansa) za 2013. godinu te biti i podloga za razmatranje istih prioriteta prilikom izrade prijedloga Proračuna grada Belišća za 2014. godine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content