Novosti|

U subotu, 28. svibnja 2016. godine održana je predstava „Išarana priča“ u dvorištu Osnovne škole Čeminac. Predstava/mjuzikl prikazivala se u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (službeni datum: 15.svibnja) i biciklijade BARANJA 2016. (Osijek, Belišće, Beli Manastir), u organizaciji Udruženja Baranja.

Predstava, tj. mjuzikl pod nazivom „Išarana priča“ provodi se u sklopu projekta Mi svijetlimo kojeg od 1. listopada 2015. godine provodi Udruga „Zvono“ u partnerstvu s OŠ M. P. Katančića Valpovo, a financira ga Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa.

Mjuzikl govori o osnaživanju ugroženih skupina (djece i mladih s poteškoćama, Roma i djece iz depriviranih obitelji) i borbi protiv društvenih nejednakosti, siromaštva i isključenosti kroz izvaninstitucionalne oblike odgoja i obrazovanja.

Probe za mjuzikl održavaju se još od studenog prošle godine: pjevačke vježbe vodile su prof. Ana Bučanac-Marković, Romana Borš-Mačak i Tihana Ivanković, nastavnice pri Glazbenoj školi Belišće i Valpovo Glazbena škola Valpovo i Belišće, dok su glumačke i plesne vježbe vodile Mira Sekereš iz plesnog studija „Shine“ Plesni studio Shine u Osijeku te glumica Jasna Komendanović. Za izradu scenografije, plakata, letaka, njihov dizajn i izgled zaslužna je Sonja Jurman.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content