Novosti|

U petak, 1. kolovoza 2014. godine, održana je najveća čobanijada u Hrvatskoj u srcu Belišća na Trgu Ante Starčevića u sklopu manifestacije „Mali grad – veliki ljetni doživljaj“. Čobanijadu je organizirao Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a koja je počela u 16 sati sa prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća, gospođe Janje Čeliković.

Na Čobanijadi je sudjelovalo čak 83 natjecateljske ekipe koje su ove godine pokazale svoje umijeće u kuhanju ove poznate slavonske gastronomske delicije. Na kraju, težak teret pao je na suce koji su morali odlučiti između, kako su i sami rekli, vrhunskih čobanaca, te je 5 najboljih osvojilo lijepe i prigodne nagrade koje su sponzorirali Limarija Šimić, Bizovačke toplice, Limarija Sebastijan, Plejada d. o. o. i Market Žužić.

Nagrade i priznanja najuspješnijima je uručio gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić te zahvalio svim natjecateljima na sudjelovanju i izrazio veliko zadovoljstvo uspješnošću ove manifestacije. Prvo mjesto osvojio je Slađan Novosel iz Seoskog turizma „Nosovel“, drugoplasirani je Željko Knežević – Salaš „Kutica“ Valpovo, treće mjesto je osvojio Perica Borić iz Belišća, na četvrtom mjestu je bio KUD „Ante Evetović Miroljub“ Veliškovci, Gat, Tiborjanci, a peto mjesto je osvojilo Lovačko društvo „Vepar“ Belišće.

Čobanijadu je posjetilo preko 1000 posjetitelja koji su uživali u čobancu i plesali do kasno u noć uz tamburaški sastav „Pleter“.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content