Novosti|

Od 22.-27. svibnja održala se manifestacija „Hrvatska volontira“ povodom koje su brojne organizacije, a i građani diljem Hrvatske  organizirali brojne volonterske akcije u svojoj lokalnoj zajednici.

Udruga Zvono i Lokalni volonterski centar Zvono su ove godine organizirali čak četiri volonterske akcije na području svoje lokalne zajaednice.

Lokalni volonterski centar Zvono organizirao je 25.5.2017. u suradnji sa OŠ Ladimirevci, radnu akciju u prostoru dvorišta škole gdje su učenici prebojali staro školsko igralište, oplijevili travu te uredili i očistili kompletan okoliš oko škole, te si tako uljepšali svakodnevni boravak u školi.

Jedan dio članova i volontera udruge Zvono su 26.5.2017. sudjelovali u preuređenju  igrališta u dvorištu dječjeg vrtića „Maslačak“ u Belišću. Zamijenili su stari krov na toboganu, stare, derutne daske na klupama zamijenili su novima, a spravama na igralištu osvježili su izgled novim, šarenim bojama. Također su oplijevili svu travu oko igrališta i pokupili smeće, kako bi mališanima na dječjem igralištu boravak bio što ugodniji.

Istovremeno, drugi dio volontera i članova udruge Zvono i LVC Zvono, uređivali su vrt i okoliš svog kampa Citadela. Na Citadeli borave skoro svakodnevno, pa su odlučili učiniti si prostor na Citadeli što ugodnijim za boravak i svakodnevni rad. Očistili su kuće, obrisali prašinu, pokosili i oplijevili svu travu u dvorištu i vrtu, te zalili cvijeće.

Također, 26.5.2017. volonteri udruge Zvono i LVC- a Zvono na gradskom deponiju pronašli su stare ljuljačke i klackalice koje su potom popravili i osvježili bojom, te ih osposobili za postavljanje na neko od igrališta gdje će zamijeniti stare, pokidane sprave.

Zahvaljujemo se svim volonterima i članovima udruge Zvono i LVC Zvono na još jednoj uspješno provedenoj akciji „Hrvatska volontira“.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content