Novosti|

U subotu, 9.5. 2015. godine, u prostoru Ribičkog doma Belišće, na lijevoj obali Drave, održana je likovna kolonija u organizaciji Likovne udruge „Bel-Art“ Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće, a pod pokroviteljstvom grada Belišća. Kolonija je održana u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća.

Na koloniju se odazvalo 30 slikara iz slijedećih likovnih udruga: „Klas“ Čepin, „Likar“ Osijek, „Likrob“ Donji Miholjac, „SLIK“ Slatina, „Moslavački krug“ Popovača i slikari domaćini iz likovne udruge „Bel-Art“ Belišće. Osim slikara iz navedenih udruga, gosti kolonije su bili i djeca OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, inače stalni polaznici likovnih radionica koje organizira LU „Bel-Art“ Belišće.

Sudionike kolonije pozdravio je predsjednik LU „Bel-Art“ Belišće Ivan Vajda, a voditeljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer, uz pozdrav sudionicima kolonije, dala je kratak osvrt na spomenuti Centar i njegovo djelovanje. Na kraju je dobrodošlicu sudionicima kolonije poželio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić koji je otvorio ovogodišnju likovnu koloniju.

Slike nastale na koloniji bit će uručene Centru za kulturu Sigmund Romberg.

Predsjednik LU Bel-Art: Ivan Vajda

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content