Novosti iz života udruga|

U subotu, 25.veljače 2023. godine, u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima održana je redovna izvještajna skupština Muške pjevačke družine Bocanjevački pajdaši.

Skupštini Bocanjevačkih pajdaša izuzev članova družine, nazočili su pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, župni vikar župe sv. Josipa Radnika Belišće fra Mirko Mišković, predsjednik Konjogojske udruge Baranja Ivan Gajšek, predsjednik KUD-a Šokadija Bocanjevci Saša Piškorjanac, predsjednik DVD-a Bocanjevci Milan Strahinec te podupirajući članovi udruge.

Skupštinu je otvorio predsjednik družine Željko Vuksanić pozdravivši prisutne nakon čega se pristupilo izboru radnog voditeljstva.

Nakon izbora radnog voditeljstva podnijeti su izvještaji o financijskom poslovanju i radu u 2022 godini, iz kojih posebno vrijedi istaknuti  da su Bocanjevački pajdaši u protekloj godini prisustvovali ukupno 21 događaju uz 51 održanu probu.

Nakon usvojenih izvještaja za 2022. godinu uslijedilo je iznošenje i usvajanje planova za 2023. kao i odluka o visini članarine.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić prenio je pozdrave gradonačelnika Dinka Burića i zamjenice gradonačelnika Ljerke Vučković te pohvalio rad Bocanjevačkih pajdaša  napomenuvši da je iz podnijetih izvještaja vidljivo da su Pajdaši održavali probe svaki tjedan, a nastupali gotovo dva puta mjesečno na čemu im treba čestitati te poželio da jednako uspješna bude i ova godina.

Župni vikar župe Belišće fra Mirko Mišković, koji i sam ponekad posjeti probe Bocanjevačkih pajdaša, rekao je da riječ kultura dolazi od latinske riječi colere što u prijevodu znači štititi, uzgajati, štovati i da je uvjeren da upravo djelovanje Bocanjevačkih pajdaša štiti tradicijsku pučku pjesmu i za buduće naraštaje.

Predsjednik KU Baranja Ivan Gajšek zahvalio se na sudjelovanju Bocanjevačkih pajdaša na nedavno održanom 15. Pokladnom jahanju s bušama u Branjinom Vrhu, kao i na dugogodišnjoj suradnji ovih dviju udruga te najavio daljnju suradnju.

Predsjednik KUD-a Šokadija Bocanjevci Saša Piškorjanac također je čestitao Bocanjevačkim pajdašima na rezultatima u 2022. godini i zahvalio se za njihovu pomoć prilikom održavanja trodnevne smotre folklora „Bocanjevci alaj ste milina“  te poželio još mnogo uspješnih nastupa.

Predsjednik DVD-a Bocanjevci Milan Strahinec zahvalio se družini na pomoći prilikom održavanja radne akcije DVD-a Bocanjevci te rekao kako nam upravo složnost udruga u mjestu može biti samo dodatan motiv u radu. Nakon što je iscrpljen dnevni red, predsjednik radnog voditeljstva Davor Vuksanić zahvalio se svima na strpljenju te pozvao sve na ostanak na zajedničkoj večeri.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content