Novosti iz života udruga|

U subotu, 18.travnja 2023., u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima održana je izvještajna godišnja skupština KUD-a “Šokadija” Bocanjevci, koja je ove godine ujedno bila i izborna.

Osim aktivnih i podupirajućih članova KUD-a, skupštini su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bojan Vuksanić, predsjednik DVD-a Bocanjevci Milan Strahinec, predsjednik MPD-a Bocanjevački pajdaši Željko Vuksanić, tajnica NK Hrvatski sokol Adrijana Vuksanić te voditelj i koreograf HKUD-a Valpovo 1905 Josip Štefić.

Nakon izbora radnog predsjedništva, predsjednik KUD-a Saša Piškorjanac podnio je financijsko izvješće i izvješće o radu u 2022. godini iz kojega svakako treba izdvojiti održavanje trodnevne manifestacije „Bocanjevci alaj ste milina” i festivala ženskih vokalnih skupina i klapa „Kad zapjevam ja i moja druga” te 18 aktivnosti u protekloj godini.

Nakon rasprave o podnesenim izvještajima uslijedio je izbor novog vodstva za četvrogodišnje mandatno razdoblje. Tako je na prijedlog članova izabrana nova uprava koju čine: Adela Mihaljević-predsjednica, Melani Vuksanić-tajnica, Lara Šimošić-blagajnica te dva dopredjednika Armenio Vidošić i Patrik Piškorjanac.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko prenio je pozdrave gradonačelnika Dinka Burića te se zahvalio dosadašnjem vodstvu obećavši i novoizabranom vodstvu svu potrebnu pomoć Grada Belišća istaknuvši kako su udruge u Bocanjevcima primjer kako treba čuvati tradiciju naših predaka.

Bojan Vuksanić čestitao je izabranima te rekao kako vjeruje da će dosadašnje aktivnosti, uz nove ideje izabranog vodstva, donijeti još veću kvalitetu te nadodao kako na tom putu mogu računati i na svu potrebnu pomoć Bocanjevačkih pajdaša.

Predsjednik DVD-a Bocanjevci Milan Strahinec uz čestitke također je obećao pomoć u svakoj prigodi kada im usluga članova DVD-a bude potrebna.

Voditelj HKUD-a Valpovo 1905 Josip Štefić zahvalio se dosadašnjem vodstvu i poželio da jednako dobri odnosi budu i nadalje kada je riječ o ovim prijateljskim društvima. Na novoizabranom vodstvu ostaje samo da marljivo rade te vjeruje kako će ih za taj rad rezultati i nagraditi.

Dosadašnji predsjednik Saša Piškorjanac i tajnik Davor Vuksanić zahvalili su se svima koji su ih podupirali u proteklom razdoblju, obećavši da će jednaku potporu i pomoć imati i novoizabrane osobe.

Na samom kraju skupu se obratila i izabrana predsjednica Adela Mihaljević zahvalivši se na čestitkama i nadodala kako će im u provedbi njihovih ideja pomoć i biti potrebna, no vjeruje kako će upravo svi koji su dosada pomagali u radu KUD-a Šokadija Bocanjevci to nastaviti i dalje za dobrobit svi mještana Bocanjevaca i  Gorice Valpovačke, a na ponos Grada Belišća i cijele Slavonije.

Bojan Vuksanić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content