Novosti iz života udruga|

U subotu, 4. veljače 2023. godine, u prostorijama Društvenog doma Vinogradci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-aVinogradci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-ova (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Veliškovci, Gat, Tiborjanci i prijateljsko društvo Retfala iz Osijeka), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Vinogradci.

Skupštini DVD-a Vinogradci nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković i zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Vinogradci u 2022. godini te planove rada i financija za 2024. godinu.

Nakon usvojenih Izvješća za 2022. godinu i planova za 2024. dana je riječ gostima.

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, pozdravila je sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burić i svoje osobno ime te uputila čestitke na aktivnostima koje provodi ovo društvo. Istaknula je podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD, izrazivši želju za omasovljenje mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka, obzirom da se suočavam s problemom broja operativnog članstva. Želi puno uspjeha u ralizaciji zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG Belišće. Tom prilikom zahvalio se Gradu Belišću, na uređenju DVD-ova na području Grada Belišća čime su osigurani odlični uvjeti za djelovanje i rad, a u planu je adaptacija i uređenje vatrogasnog doma u Vinogradcima. Ukratko je upoznao prisutne o obvezama primjene Zakona o vatrogastvu, koji je stupio na snagu od 1.1.2020. godine, gdje se mnogo očekuje od dobrovoljnih vatrogasaca. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Prisutnima se obratio i predsjednik DVD-a Retfala Dragan Košćak, koji je izrazio iskreno zadovoljstvo na dugogodišnjoj suradnji između ova dva društva, DVD-a Vinogradci i DVD-a Retfala, koja već traje više od 20 godina, sa željom za daljnjom prijateljskom suradnjom i međusobnom pomoći.

Ovom prigodom, uz voditeljstvo zapovjednika DVD-a Retfala Stjepana Jurmana, obavljeno je svečano potpisivanje Povelje o međusobnom bratimljenju između dvaju dobrovoljnih vatrogasnih društva Retfale i Vinogradaca. Povelju su potpisali predsjednik DVD-a Retfala Dragan Košćak i predsjednik DVD-a Vinogradci Ivica Igrec uz prisustvo zapovjednika Društava Retfale Stjepana Jurmana i Vinogradaca Željka Berečića. Svečanom potpisivanju nazočili su tajnici društava čitajući privolu potpisivanja Povelje uz zastavničare sa zastavama dvaju društava.

Nakon kraju predsjedavajući Ivica Igrec, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content