Novosti iz života udruga|

U subotu, 11. veljače 2023. godine, u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima održana je 97. izvještajna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci.

Skupštini su nazočili potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić, predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević, predsjednik KUD-a Šokadija Bocanjevci Saša Piškorjanac, predsjednik MPD-a Bocanjevački pajdaši Željko Vuksanić, predstavnici susjednih DVD-ova koji pripadaju VZG-a Belišće (Bistrinci, Belišće, Gat, Vinogradci, Veliškovci) te operativni i podupirajući članovi iz Bocanjevaca i Gorice Valpovačke.

Nakon izbora radnog voditeljstva, prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci za 2022. godinu, iz kojeg vrijedi izdvojiti još jednu godinu bez požara, kupovinu još jednog izolacionog aparata, dežurstvo za vrijeme žetve, javno pokaznu taktičku vježbu, radne akcije članova te uspješne nastupe mlađih kategorija na Gradskom natjecanju u Belišću i natjecanju u Marijancima.

Nakon izvješća o radu u 2022., prisutni su poslušali i Financijsko izvješće za 2022. godinu te Plan rada i Financijski plan za 2024. godinu.

Uslijedila je dodjela uvjerenja za zvanje “Vatrogasac I. klase” Marinu Vuksaniću kojeg su mu svečanu uručili predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević i zapovjednik DVD-a Bocanjevci Josip Pavoković, nakon čega je dana riječ gostima.

Potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić je pozdravio sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića i zamjenice gradonačelnika Ljerke Vučković i u svoje osobno ime te uputio čestitke na svim naporima koje provodi ovo društvo. Obećao je i dalje pomoć Grada Belišća u svim projektima koje provodi DVD Bocanjevci, kao i VZG Belišće. Istaknuo je zabrinutost novim zakonskim regulativama koji male DVD-ove svrstavaju uz bok sa velikim gradskim postrojbama i javnim profesionalnim vatrogasnim postrojbama.

Predsjednik KUD-a Saša Piškorjanac odao je zahvalu članovima DVD-a Bocanjevci prilikom osiguravanja trodnevne smotre folklora “Bocanjevci alaj ste milina”, a osobito festivala ženskih vokalnih skupina i klapa “Kad zapjevam ja i moja druga” koje se održava sredinom lipnja.

Predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević je iskazao zadovoljstvo načinom kako se radi u DVD-u Bocanjevci te napomenuo da je upravo mladež koja je prisutna na ovoj skupštini jamac nastavka protupožarne preventive na području Bocanjevaca i Gorice Valpovačke. Tom prilikom se zahvalio i Gradu Belišće na pomoći koju im pruža i osiguravanju odličnih uvjeta za rad.

Na samom kraju predsjednik DVD-a Bocanjevci Milan Strahinec je ponovio probleme s članstvom sa kojima se na žalost, susreću sve udruge te pozvao sve zainteresirane da se priključe radu DVD-a Bocanjevci.

Zahvalio se svim prisutnima na pozornosti nakon čega je zaključio skupštinu.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content