Novosti|

Nakon subotnje Čobanijade, u Veliškovcima je, u nedjelju, 23. srpnja 2017. godine, održana i četvrta Smotra folklora u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat i Tiborjanci i potporu Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća.

Na ovogodišnjoj Smotri folklora nastupilo je pet kulturno-umjetničkih društava, KUD “Jasen” iz Šaptinovaca, KUD “Slavonska vila” iz Marijanaca, KUD “Zdenac” iz Zdenaca, KUD “Kešinci” iz Kešinaca te domaćini, KUD “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat i Tiborjanci.

Smotru je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, a sve goste i posjetitelje pozdravio je i tajnik KUD-a “Ante Evetović Miroljub” Siniša Majdenić.

Svečanom povorkom i nastupima folklorne skupine pokazale su bogatstvo narodnog ruha, običaja i tradicije našeg kraja.  Nakon nastupa svih kulturno-umjetničkih društava uslijedio je koncert Tamburaškog sastava”Fijakeri” koji su se pobrinuli za dobru atmosferu do kasnih večernjih sati.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content