Novosti|

U petak, 12. veljače 2016. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliškovci održalo je svoju 90. izvještajnu godišnju skupštinu koja je najavila obilježavanje ovogodišnje velike obljetnice  – 90 godina postojanja.

Zapovjednik DVD-a Veliškovci Josip Kozina u izvješću o radu društva za proteklu 2015. godinu naglasio je izuzetno dobru suradnju s DVD-ima s područja Grada Belišća, VZG-om Belišće, Vatrogasnom zajednicom Osječko-baranjske županije, Gradom Belišćem kao i s udrugama i župom u mjestu. DVD Veliškovci uspješno surađuje i s osnovnom školom pripremajući razne prezentacije opreme i pokazne vježbe, a prošla godina ostat će u lijepom sjećanju jer su članovi prvi put sudjelovali na manifestaciji „Zvoni zvono“ Udruge „Zvono“ iz Belišća pripremivši vatrogasne igrice za osobe s poteškoćama u razvoju.

Članovi DVD-a svih uzrasta redovito vježbaju i nastupaju na mnoštvu raznih natjecanja. Najznačajniji rezultat u 2015. godini ostvarile su članice mladeži na županijskom vatrogasnom natjecanju osvojivši treće mjesto i time četvrti uzastopni plasman na državno vatrogasno natjecanje u Puli, na što je društvo iznimno ponosno. Društvo je obavljalo sve svoje redovne aktivnosti, vježbe i održavanje opreme, a nije izostalo ni organiziranje zabavnih sadržaja kao što je pokladna zabava ili odlazak najmlađih vatrogasaca na Gradske bazene u Osijek.

Značajan trenutak skupštine bila je dodjela diploma za osposobljavanje. Najviše diploma pripalo je predstavnicima mladeži DVD-a što ukazuje na kvalitetan i uspješan rad s djecom i mladima. Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić dodijelio je diplome za vatrogasnu mladež sljedećim članovima: Filipu Majdeniću, Ivanu Gumbasu, Petru Jagodiću, Ani Mihajlović, Valentinu Lovrečiću, Svenu Habusu, Steli Antonina, Teni Harkanovac, Laneli Lovrečić, Aurori Jurkin, Miji Zajec, Barbari Svrtan, Mateju Sučiću, Domagoju Habusu, Janji Vrbanac, Tamari Pavlinić, Antoniji Koričić, Janku Antonini i Danijeli Galinović. Osnovni ispit za vatrogasca položili su: Tajana Jagodić, Dinko Galinović, Marko Paulić, Antonio Plečko, Ines Habus i Domagoj Sirovec. Vatrogasac 1. klase postali su: Nino Plečko, Luka Tomić, Domagoj Crnčan i Matej Plečko. Osposobljavanje za vatrogasnog časnika uspješno je položila Tea Kozina, a diplomu joj je uručio predsjednik VZ OBŽ Nikica Mužević.

Posebno iznenađenje večeri najavio je predsjednik DVD-a Veliškovci Siniša Majdenić – nastup mladih svirača puhačkih instrumenata u svrhu promotivne kampanje za osnivanje Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća. Gradonačelnik Belišća Dinko Burić iskazao je veliko zadovoljstvo što u društvu aktivno sudjeluje tako veliki broj djece i mladih te podržao plan DVD-a o proširenju svojih prostorija obećavši pomoć i podršku.

DVD Veliškovci nedavno je održalo i tradicionalnu pokladnu zabavu pod maskama. Zabava, koju društvo organizira već petnaestak godinu, svoju tradiciju vuče još od početaka postojanja društva. DVD je u svome mjestu uvijek bio okosnica društvenog života te organizator raznih događanja. Uspješno organizirana zabava i održana skupština uvertira su u veliku proslavu 90. rođendana koju DVD Veliškovci planira održati u srpnju ove godine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content