Novosti|

Proteklog tjedna održana je 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Belišća.

Gradski vijećnici usvojili su četvrte izmjene i dopune proračuna Grada Belišća za 2015. godinu s projekcijama za 2016. i 2017. godinu. Proračun je povećan zbog brojnih projekata koji su u planu, od kojih je gradonačelnik izdvojio uređenje Upravne zgrade, odnosno zgrade policije. Važno je napomenuti kako je u gradu Belišću i prigradskim naseljima u začetku ili u tijeku 13 projekata u vrijednosti od 18 milijuna kuna. Gradski proračun povećan je i za Turističku zajednicu, kulturu te sport.

Gradonačelnik je najavio uređenje košarkaškog i rukometnog terena u Belišću, kao i uređenje rekreacijskog igrališta s umjetnom travom. Također je kao novu investiciju najavio i izgradnju staze od mosta preko rijeke Karašice do Ulice bana Josipa Jelačića u Belišću.

Gradski vijećnici izglasali su i odluku o izmjenama i dopunama Odluke o subvencijama poduzetnicima po kojoj će subvenciju moći primiti i poduzetnici koji sjedište nemaju u Belišću, ali tamo imaju izdvojeni pogon. Donesene su i odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području grada Belišća iz Programa ruralnog razvoja te za ulazak u sustav urbane aglomeracije Osijek. Navedene odluke nužne su za prijavu na nove natječaje, a samim time i mogućnost dobivanja bespovratnih sredstava za ruralni i urbani razvoj grada Belišća i prigradskih naselja.

Na kraju sjednice usvojen je i Program rada i financijski plan Savjeta mladih Grada Belišća za 2016. godinu, nakon čega je gradonačelnik pohvalio rad i zalaganje Savjeta mladih.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content