Novosti|

U ponedjeljak, 30.studenog 2015. godine, s početkom u 11,30 sati u Vijećnici Gradske uprave Belišće održana je 2. sjednica Odbora za Hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Jednoglasnom odlukom nazočnih članova Odbora usvojen je prijedlog g. Milekića da se Danom hrvatskih branitelja grada Belišća proglasi 30. svibnja u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine. Taj dan hrvatski narod u domovini i u svijetu prihvatio je kao Dan hrvatske državnosti, dan kada se prvi puta u sveukupnoj hrvatskoj povijesti konstituirao jedan demokratski izabran Hrvatski sabor.

Pod točkom razno razgovaralo se o potrebi educiranja djece o veličini i značaju Domovinskog rata, organiziranju izleta djece i mladih grada Belišća u Vukovar, organiziranju tribina, promociji knjiga o Domovinskog ratu, obilježavanju važnijih datuma, blagdana i spomendana novije hrvatske povijesti te o potrebi izrade monografije „Grad Belišće u Domovinskom ratu“.

Vodio se razgovor i o potrebi financijske potpore udrugama proizašlih iz Domovinskog rata koje djeluju na području grada Belišća u suradnji s Odborom za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata grada Belišća kako bi se ostvarile navedene aktivnosti.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content