Novosti|

Gradski vijećnici grada Belišća u petak poslijepodne, 29.srpnja održali su 17. sjednicu Gradskog vijeća. Sjednica je započela uručenjem javnog priznanja Grada Belišća Milanu Salajiću, jednom od ovogodišnjih dobitnika koji zbog svoje spriječenosti priznanje nije mogao dobiti na svečanoj sjednici povodom Dana grada Belišća.

Nakon aktualnog sata, belišćanski gradski vijećnici jednoglasno i bez puno rasprave usvojili su nekoliko prijedloga odluka. Svakako jedna od najznačajnijih je usvajanje zaključka o prihvaćanju ponude tvrtke Belišće d.d. za zamjenu nekretnina. Riječ je zapravo o nastavku aktivnosti koje su konkretnije počele zamjenom industrijskog dvorišta u tvorničkom krugu za bazen. Sukladno odluci Gradskog vijeća od 9. srpnja ove godine, Grad Belišće je raspisao javni natječaj za zamjenu nekretnina i to za polovinu suvlasništva grada Belišća na zgradi „Palej“ za nekretnine u od javnog interesa Dom kulture, Nogometno igralište i Muzej. Na natječaj je pristigla ponuda Belišća d.d. koju je Gradsko vijeće i prihvatilo, tako da su donošenjem zaključka Gradsko vijeća stvorene pretpostavke za sklopanje ugovora između Grada Belišća i tvrtke Belišće d.d. o zamjeni navedenih nekretnina. Na sjednicu su donošene i odluke o donošenju Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Belišća te Urbanističkog plana uređenja „Dijela Ulice Marka Oreškovića u Bistrincima“, Detaljnog plana uređenja gospodarske zone „Kod pruge“ u Belišću te Prostornog plana uređenja grada Belišća.

Na ovoj sjednici vijećnici su usvojili rješenje o imenovanju članova komislije za sanaciju bazena čiji će zadatak biti utvrđivanje projektnog zadatka, odabir idejnog rješenja bazena, provođenje izrade projektne dokumentacije sanacije bazena, provođenje nadzora na postupkom sanacije bazena, utvrđivanje i predlaganje Gradskom vijeću potrebnih odluka u vezi ostvarenja projekta sanacije bazena, te obavljanje svih drugih poslova koji se ukažu prilikom obavljanja sanacije bazena. Komisija je u sastavu, Zvonko Borić, predsjednik, te članovi Slavko Marjančević, Dinko Huis, Gordana Kaluđer i Damir Barišić.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content