Novosti|

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije (UPIT)  iz Osijeka i  Udruženjem „Baranja“ iz Luga provodi projekt SOS-NET koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a posrednička tijela za ugovaranje i praćenje provedbe su Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

unnamed-15-620x411

Projekt će  trajati  14 mjeseci,  provedba je započela  29. prosinca 2014. godine, a provodit će se na području pet slavonskih županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko podravske županije. Osim partnera na projektu, u provedbu aktivnosti na terenu bit će uključeno i desetak članica, za sada neformalne, mreže SOS-NET.

Dana 21. siječnja 2015. godine članovi projektnog tima projekta SOS-NET obavili su radni posjet članicama, za sada neformalne, mreže SOS-NET koje djeluju n području Brodsko- posavske i Požeško-slavonske županije. Prvi je sastanak održan u Novoj Gradiški s predstavnicima Udruge gluhih i nagluhih, a drugi u Požegi s predstavnicima Udruge MI-Udruga roditelja djece s posebnim potrebama. Sastanci su održani u prostorima u kojima udruge djeluju.

Tema sastanaka bila je  predstavljanje projekta SOS-NET i suradnja na provedbi aktivnosti. Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška će se uključiti u provedbu projektnih aktivnosti na području Brodsko-posavske , a Udruga MI na prostoru Požeško- slavonske  županije. Prva aktivnost u provedbi kojih  će članice mreže sudjelovati  bit će istraživanje o ponudi i potrebama za socijalnim uslugama na području pet slavonskih županija.

unnamed28-620x411

U sklopu projektnih aktivnosti u tijeku je i priprema za Uvodnu konferenciju koja će se održati  03.veljače 2015. godine u Orahovici.

Opći cilj projekta je unaprijediti sposobnosti organizacija civilnog društva  za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u pet slavonskih županija.

Svrha projekta je razviti kapacitete organizacija civilnog društva  za pružanje socijalnih usluga temeljenih na stvarnim potrebama i kreirati učinkovit model suradnje i komunikacije (vertikalne i horizontalne) među dionicima koji pružaju socijalne usluge.

Za Udrugu ZVONO
Jasna Petrović,
voditeljica projekta SOS-NET

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content