Novosti|

U sklopu “Dana šaha” u subotu je u Kazališnoj kavani Belišće odigran 8. brzopotezni turnir “Romberg – Gens una sumus”. Na turniru je nastupio 41 igrač. Sve prisutne pozdravio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, a ovo je još jedna od brojnih manifestacija u sklopu obilježavanja novostečene titule “Belišće – Europski grad sporta 2017. godine”.

Nakon 11 kola prvo mjesto s devet bodova osvojio je intermajstor Nenad Mrkonjić iz Osijeka. S 8,5 bodova drugi je bio intermajstor Marijan Krištović iz Zagreba. Treće i četvrto mjesto s osam bodova podijelili su velemajstor Ivan Leventić iz Osijeka i ženski velemajstor Mirjana Medić iz Zagreba. Najbolji domaći igrači bili su Danijel Burić i Srđan Basrak koji su podijelili šesto mjesto sa sedam bodova.

Marija Smetiško iz Zagreba pobjednica je 19. ženskog šahovskog turnira “Čarobni prsten” – otvorenog pojedinačnog prvenstva Osječko-baranjske županije u šahu koje je u nedjelju završeno u Valpovu u sklopu “Dana šaha”. Nakon sedam kola Marija je osvojila 5,5 bodova. Drugo mjesto osvojila je Mirjana Medić iz Zagreba s pet poena i treće Zorana Vukojević iz Trpinje sa 4,5 poena. Predstavnica Belišća Tea Basrak osvojila je deveto mjesto. Na turniru je nastupilo 12 igračica. Na 13. kadetskom turniru “Iovalium” nastupilo je ukupno 37 igrača. Nakon sedam kola prvo je mjesto osvojio Fran Šoš iz Donjeg Miholjca sa šest bodova. Isti broj bodova osvojio je Stjepan Dabić iz Županje. Najbolje plasirani domaći igrač je Nino Salai iz Belišća koji je osvojio osmo mjesto sa 4,5 poena. Na juniorskom turniru “107.” nastupilo je četvero igrača, a pobjednik je Muharem Mahmutbegović iz Bosne i Hercegovine koji je nakon šest kola osvojio 5,5 poena.

Foto: Darko Jančikić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content