Novosti|

AS-620x412

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije (UPIT) iz Osijeka i Udruženjem „Baranja“ iz Luga provodi projekt SOS-NET koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a posrednička tijela za ugovaranje i praćenje provedbe su Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Projekt će trajati 14 mjeseci, provedba je započela 29. prosinca 2014. godine, a provodit će se na području pet slavonskih županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko podravske županije. Osim partnera na projektu, u provedbu aktivnosti na terenu bit će uključeno i desetak članica, za sada neformalne, mreže SOS-NET.

Dana 23. siječnja 2015. godine članovi projektnog tima projekta SOS-NET obavili su radni posjet članici, za sada neformalne, mreže SOS-NET koja djeluje na području Vukovarsko srijemske županije. Sastanak je održan u Vukovaru s predstavnicima Udruge žena Vukovar i Udruge invalida rada iz Vukovara.

Tema sastanaka bila je predstavljanje projekta SOS-NET i suradnja na provedbi aktivnosti. Udruga žena Vukovar i Udruge invalida rada iz Vukovara će se uključiti u provedbu projektnih aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije. Prva aktivnost u provedbi kojih će udruge sudjelovati bit će istraživanje o ponudi i potrebama za socijalnim uslugama na području pet slavonskih županija.

U sklopu projektnih aktivnosti u tijeku je i priprema za Uvodnu konferenciju koja će se održati 03.veljače 2015. godine u Orahovici.

Opći cilj projekta je unaprijediti sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u pet slavonskih županija.

Svrha projekta je razviti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga temeljenih na stvarnim potrebama i kreirati učinkovit model suradnje i komunikacije (vertikalne i horizontalne) među dionicima koji pružaju socijalne usluge.

Za Udrugu ZVONO
Jasna Petrović, voditeljica projekta SOS-NET

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content