Novosti|

U nizu brojnih aktivnosti tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće jučer je, 27. listopada 2015. u 19 sati, održan susret s hrvatskom književnicom Julijanom Matanović.

Poznata književnica odazvala se pozivu belišćanske knjižnice i svojim dolaskom upriličila pravu poslasticu svima koji vole lijepu književnost, čemu svjedoči i prepuna dvorana Velike vijećnice grada Belišća. Julijana Matanović iza sebe ima zavidan književni opus, čije su knjige vrlo popularne i rado čitane. Neke od njezinih najpoznatijih knjiga, koje su dio fonda i belišćanske knjižnice, jesu „Zašto sam vam lagala“, „Kao da smo otac i kći“, “I na početku i na kraju bijaše kava“, „Samo majka i kći“ i mnoge druge. Književnica je na zanimljiv i humorističan način belišćanskoj publici ispričala kako je nastala svaka njezina knjiga i što je htjela poručiti svojim čitateljima.

Jučerašnje druženje bilo je posvećeno pokojnoj profesorici Srednje škole Valpovo Mili Bungić, koja je bila dugogodišnja velika prijateljica Julijane Matanović. U spomen svima drage Mile, Knjižnica je pripremila i prigodnu izložbu njezinog unikatnog nakita. Time je cjelokupna večer protekla u znaku sjećanja na jedno divno prijateljstvo između dvije žene s velikim životnim iskustvom, što je svima prisutnima pokazalo da život piše najbolje priče.

Svi zainteresirani izložbu nakita mogu razgledati svakodnevno do 19 sati, do kraja listopada. Iz Knjižnice poručuju da se brojna događanja najavljuju i dalje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content