Novosti|

Članovi Kajak kluba Belišće su u subotu, 13. svibnja 2017. godine, bili uspješni organizatori  tradicionalnog kajakaškog natjecanja, 46. Majskog turnira gradova. Bio je to još jedan lijep i velik sportski doprinos proslavi Dana grada Belišća i obilježavanju prestižne titule Europski grad sporta 2017. Na kajakaškom natjecanju okupili su se najbolji sportaši iz sedam klubova iz Hrvatske, te klubovi iz Bezdana (Srbija) i Brčkog (Bosna i Hercegovina).

Ovaj veliki i atraktivni sportski susret Kajak klub primjerno je organizirao zahvaljujući velikoj pomoći Grada Belišća i Osječko-baranjske županije, a na Staroj Dravi, gdje je održano natjecanje, okupio se i velik broj Belišćana i gostiju.

Na svečanom otvorenju, o tradiciji ovog natjecanja i rezultatima kluba, govorio je predsjednik Kajak kluba Stjepan Krznarić, o sportskom ugledu, doprinosu kajakaša i kanuista i podršci Grada,  govorio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, a turnir je, uz čestitke za rezultate i dugu i uspješnu tradiciju, otvorio župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić.

I na ovogodišnjem natjecanju nije bilo ekipnog nadmetanja i plasmana, nego su najvažniji bili pojedinačni rezultati, koje su organizatori nagradili vrijednim nagradama i sportskim priznanjima. U glavnoj utrci turnira, memorijalnoj utrci u čast sportskom velikanu, Belišćaninu Matiji Ljubeku, u disciplini C-1 na 500 m pobijedio je Štefo Lutz, kanuist KKK “Matija Ljubek”  iz Zagreba.  Drugo mjesto osvojio je domaći predstavnik, Marko Jelkić, a treće Emanuel Horvatiček, također član belišćanske ekipe. Isti raspored na pobjedničkom postolju bio je i u disciplini kanua jednokleka na 200 m.

U kajaku jednosjedu, uvjerljivi pobjednik na obje staze bio je Antun Novaković, član KKK Olimpik iz Slavonskog Broda, a u ženskoj konkurenciji Anamarija Govorčinović, članica KKK “Matija Ljubek”.

Važno je istaknuti da su i na ovom kajakaškom natjecanju u Belišću uz najpoznatije i najbolje predstavnike iz najjačih klubova iz Hrvatske uspješno nastupili i najmlađi natjecatelji, uključujući i one početnike, iz kajakaških škola u klubovima.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content