Novosti|

 

“Belišćanski cener” – utrka kružnih tokova, održan je u nedjelju, 10 rujna 2017. godine, po treći put i to kao jedna od središnjih manifestacija u godini kada Belišće nosi titulu Europskog grada sporta za 2017. Ujedno, Belišćanski cener je i središnje događanje u Slavoniji i Baranji u sklopu proslave Hrvatskog olimpijskog dana koji se obilježava 10. rujna.

Ovogodišnji “Belišćanski cener”, koji je organizirao Sportsko rekreacijski klub Baraber extreme team, okupio je rekordan broj sudionika, njih 142, među kojima je bila 51 žena. Trčalo se na dionicama od 2,5 km, 5 km i 10 km, a ruta se protezala od Kajak kluba Belišće, preko kružnog toka kod Stanice za tehnički pregled, kružnog toka kod Gradske uprave, prema kružnom toku kod Centra za kulturu Sigmund Romberg, zatim prema kružnom toku na Oštrom ćošku i povratak do Kajak kluba, no sudionici trke na 10 km su nastavili preko Mosta 107. brigade do okretišta u Baranji da bi se zatim vratili na cilj kod Kajak kluba.

Dionicu od 2,5 kilometra najbrže su istrčali Ana Funtak i Andrej Stipetić, utrku kružnih tokova od 5 kilometara prvi su završili Amelie Đakovac i Hrvoje Dragić, a nakon 10 kilometara su na cilj najbrže stigli Danijela Černić i Slaven Kožić.

Sve sportaše i rekreativce su došli pozdraviti zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, te glavni tajnik Šprtske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković.

Zamjenik gradonačelnika Belišća, Domagoj Varžić je, govoreći o važnosti ovakvog sportskog događanja na kojem su se okupili sportaši i rekreativci ne samo iz Belišća i okolice, nego i šire, izrazio nadu da će se već sljedeće godine, u sklopu titule Europska regija sporta, Belišćanski cener proširiti i na Valpovo te da će obuhvatiti i njegove kružne tokove.

Od zanimljivosti s 3. Belišćanskog cenera treba istaknuti da je najmlađa sudionica bila 7-godišnja Marija Kučinac, a najstarija 50-godišnja Gordana Popović. Među muškim sudionicima, najmlađi je bio 6-godišnji Ivan Đakovac, dok je najstariji sudionik ove utrke 73-godišnji Slavko Vojvodić – Žućo.

Tekst: Monika Đogaš (Gradski radio Belišće)
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content