Novosti|

Još jedna sjajna generacija odbojkašica Belišća bit će upisana zlatnim slovima u gotovo pedesetogodišnju povijest ovog kluba, ali i općenito sporta u Belišću.

Naime, Belišćanke su prošli vikend u redovitom 21. kolu 2. Hrvatske lige, u subotu u  gostima pobjedile OK Vitez 2011, rezultatom 3:1, da bi u nedjelju istim rezultatom u zaostaloj utakmici 13. kola bile bolje i od ŽOK Baranje, te tako kolo prije kraja prvenstva s 15 pobjeda osigurale 3. mjesto u ligi, ali 1. u konkurenciji seniorskih ekipa, te tako stekle pravo ulaska u 1.B Hrvatsku ligu. Ostaje da se nakon završetka natjecanja u svim ligama vidi hoće li mlade Belišćanke morati u dodatne kvalifikacije ili će direktno u viši rang.

Iako vrlo mlade (prosjek ekipe 17 godina), svojim predanim i nadasve kvalitetnim radom, što pokazuju i rezultati, ostvarile su sjajan uspjeh.

Već prije pet godina dale su naslutiti da se radi o vrlo nadarenoj generaciji.
Osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Novalji 2011.godine, te 4. u Varaždinu 2012. u najmlađe kadetskoj konkurenciji, kao i mnoga 2. mjesta na Prvenstvima Slavonije i Baranje u mlađim uzrastima, samo su neki od uspjeha ovih sjajnih djevojaka. Ne treba ni naglašavati da su one, osim što su sjajne sportašice i odlične učenice, primjer zdravog i kvalitetnog odrastanja mladih.

U subotu u 19 sati, pred svojom publikom, odbojkašice Belišća će u posljednjem 22. kolu ugostiti četvrtoplasirani OK Čepin. Bit će to prilika da dvije najbolje seniorske ekipe, neopterećene imperativom pobjede, prezentiraju još jednu kvalitetnu odbojkašku predstavu.

Za odbojkašice Belišća nastupit će:
Mia Puljek, Nikolina Kujundžić, Dora Sobodić, Lidija Seder, Vlatka Jerbić, Lana Loknar, Lana Seder, Marija Đurđević, Barbara Špoljarić, Ines Šoštarić, Lucija Grgurić i Sara Blažević.

U subotu je u Osijeku na rasporedu  i Kup Slavonije i Baranje za najmlađe kadetkinje (djevojčice rođene 2003.godine i mlađe), a mlade belišćanke će u konkurenciji 20. ekipa, pokušati obraniti 3.mjesto iz prošle sezone.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content