Novosti|

U četvrtak 30. travnja u 12 sati u Velikoj vijećnici Grada Belišća održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Sjednica je održana povodom Dana grada Belišća i 131. Obljetnice osnutka Grada. Na sjednici su uz gradske vijećnike, gradonačelnika Dinka Burića i njegove zamjenike, Ljerku Vučković i Domagoja Varžića bili nazočni izaslanik Hrvatskog sabora Silvano Hrelja, župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić, zamjenik župan Dragan Vulin, saborski zastupnici Marija Ilić, Josip Salapić, Krešimir Bubalo i Ivan Drmić, predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević, general Branimir Glavaš, Dražen Lučića, ravnatelj Hrvatske regulatorne agencije, gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova te brojni predstavnici javnog, gospodarskog, političkog, vjerskog i kulturnog života grada Belišća i Županije.

Nakon izvedbe himne i kraćeg umjetničkog programa Crkvenog pjevačkog društva „Mir“, gradonačelnik Dinko Burić prigodnim je govorom pozdravio sve prisutne uzvanike te uzvanicima, svim prošlim i sadašnjim Belišćankama i Belišćanima i njihovim obiteljima čestitao 1. svibnja, Dan grada Belišća, blagdan Sv. Josipa Radnika i Međunarodni praznik rada.

Svečana je sjednica nastavljena pozdravnim riječima gostiju te se u ime gradova i općina skupu obratio Marko Kos, načelnik općine Sveti Križ Začretje, župan Vladimir Šišljagić i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Silvano Hrelja.

Središnji je događaj sjednice bilo uručenje javnih priznanja Grada Belišća. Javno priznanje Plaketa „Grb grada Belišća“ dodijeljena je Zdravku Pavloviću za izuzetna ostvarenja i doprinos u razvoju znanstveno-istraživačkog rada na području Grada, Stjepanu Krznariću za izuzetna ostvarenja i doprinos razvoju sportskog života na području Grada, Karmen Soldo za izuzetna ostvarenja i doprinos razvoju društvenogživota za djecu i mlade na području grada. Posthumno je Plaketa „Grb grada Belišća“ dodijeljena Marinu Berečiću za izuzetna ostvarenja i doprinos u sveukupnom društvenom razvoju Grada, a priznanje je primila njegova kćer. Javno priznanje Plaketa „S. H. Gutmann“, za izuzetna ostvarenja i doprinos u gospodarskom životu Grada, dodijeljena je tvrtkama Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. i Plinovar d.o.o. te poduzetniku Željku Živkoviću.

Svi sudionici svečanosti nastavili su druženje na desnoj obali Drave, na pijesku gdje je priređeno narodno veselje uz ručak pod šatorom za sve sugrađane i njihove goste. Uz Tamburaški sastav Ravnica i Babe bez kočnica.

Neka je sretan 131. rođendan našem voljenom Gradu Belišću!

A naš rođendanski poklon našemu Gradu bit će i dalje naš nesebičan trud i rad, za bolju i svjetliju budućnost našega Belišća, svih Belišćanki i svih Belišćana!

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content