Novosti|

Povodom Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja 2016. godine DVD Belišće je obilježilo posjetom Dječjem vrtiću „Maslačak“ u Belišću. U prostoru vrtića okupljenim mališanima i njihovim tetama prezentiran je edukativni film o osnovama nastanka požara te ponašanju djece kako do požara da ne dođe. Djeca su ujedno imala priliku vidjeti vatrogasca i vatrogaskinju u zaštitnim intervencijskim odjelima i opremom za disanje koju koriste na požarnim intervencijama, što ih je veoma zanimalo te su imali mnogobrojne upite.

U večernjim satima članovi DVD-a Belišće u svečanim odorama prisustvovali su svetoj misi u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću gdje je na početku mise prisutne vatrogasce pozdravio fra Marko uz kratki osvrt i biografiju sveca Florijana. Nakon večernje svete mise članovi DVD-a Belišće u prostoru vatrogasnog doma održali su skroman domjenak uz uvodnu riječ predsjednika Slavka Milekića i zapovjednika Dubravka Čovčića koji su čestitali Dan sv. Florijana i zahvalili se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva.

Obilježavanje sv. Florijana nastavljeno je 5.5.2016. prijemom kod zamjenika gradonačelnika Belišća Domagoja Varžića koji je prisutnim predstavnicima DVD-a s područja Vatrogasne zajednice grada Belišće čestitao Dan sv. Florijana i naglasio značaj i ulogu vatrogasaca u našoj društvenoj zajednici, gdje nesebično daju svoje vrijeme i trud za rješavanje svih nastalih nedaća. Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević u ime vatrogasaca zahvalio se Gradu Belišću na srdačnom prijemu i podršci koju Grad pruža za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava te istaknuo kako će vatrogasci i dalje nastojati nesebično i požrtvovno raditi za dobrobit svojih sugrađana.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content