Novosti|

U subotu 28. lipnja 2014. godine u nazočnosti župnika župe Garčin, velečasnog Mate Kneževića, 1991. godine kapelana Župe Valpovo koji je braniteljima, pripadnicima 107 brigade HV-a davao krunice – simbol mira i duhovne snage, članovi udruge HVIDR-a Belišće svečano su obilježili 23. obljetnicu 107. Brigade HV-a.

Tom prigodom u znak zahvale i sjećanja, ispred spomen obilježja 107. brigade, svom ratnom kapelanu, velečasnom Kneževiću,  članovi udruge HVIDR-a Belišće  uručili su poklon zastavicu i bedž Udruge HVIDR-a Belišće.

Obraćajući se braniteljima 107. brigade velečasni Knežević je istaknuo „kako u ratu tako i u miru” molitva krunice je danas potrebnija više nego ikada prije, jer samo s molitvom krunice možemo svome narodu ponovno donijeti pobjedu. S krunicom u ruci se uvijek pobjeđivalo svako zlo u ratu, te se s krunicom može pobjediti i svako zlo u miru.

Mnoge hrvatske bitke kroz domovinsku povijest obilježile su pobjede i svaka veća i značajnija pobjeda Hrvata povezana je s vjerom u Boga i Blaženom Djevicom Marijom ili Gospom.

Od početka Domovinskog rata molila se krunica. Molila se na trgovima, skloništima, ulicama, crkvama…svi su bili sjedinjeni u molitvi i svi su bili kao jedno srce i jedna duša, a oko nas je odjekivalo : “Zdravo Marijo”…molilo se za mir, slobodu i pobjedu naših branitelja.

Skoro svaki branitelj je imao krunicu oko vrata i onaj tko je bio vjernik i tko nije i dok su vojnici bili na ratištu u pozadini i u skloništima se molila krunica.

Danas su srca i duše mnogih branitelja, invalida i mnogih obitelji puni gorčine jer su zaboravljeni, a u naše društvo se pomalo uvlače lažne vrednote, sadržaji koji se ne podudaraju s našim kršćanskim načelima. Narod je ostao razočaran, izgubljen i zbunjen, a mnogi su nasjeli na razna podmetanja i laži. Među ljudima vlada veliko neraspoloženje i očaj. Mnogi su klonuli duhom, ne mogu više moliti jer su izgubili snagu.

Ako želimo ponovno pobijediti razne nepravde onda se udružimo u molitvi za pravednu i poštenu domovinu Hrvatsku jer nas iz ovakvog stanja jedino Bog može izvući.

Mnogi Hrvati su zaboravili krunicu pa su se odali bogopsovci i raznim vrstama zla te iz očaja proklinju političare i državu.
Nemojte psovati Boga i nemojte proklinjati jer prokletstvo se vraća onome tko izgovara prokletstvo stoga ništa ne postiže onaj tko psuje i tko proklinje. Umjesto psovke i proklinjanja uzmite krunicu i molite za obraćenje političara i za svoju domovinu Hrvatsku.
Neka vas prati Božji blagoslov! MIR I DOBRO! Zemljo Hrvatska, Bog te blagoslovio!

Predsjednik HVIDR-a Belišće:

Pavo Milekić

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content