Novosti|

Udruga Umirovljenika i starijih osoba grada Belišća organizira u subotu, 26. kolovoza 2017. godine jednodnevni izlet u Varaždin na “Špancirfest”.

Program:

– polazak autobusom s autobusnog kolodvora u Belišću u 6 sati
– dolazak u Varaždin, obilazak i razgledavanje gradske jezgre (varaždinsko groblje, barokne palače, crkve, glavni trg)
– razgledavanje varaždinske utvrde Stari grad i Gradskog muzeja Varaždin s trima stalnim postavama u tri muzejska odjela
– posjet programima Špancirfesta
– povratak u 20 sati ili prema dogovoru.

Prijave se mogu izvršiti do 23. kolovoza svakim radnim danom od 9 do 19,30 sati u prostorijama Dnevnog boravka, Dom umirovljenika Belišće, Vijenac J. J. Strossmayera 67 ili na kontakt telefone: 095 6629 688 (Ivkica Pavlović) i 099 6909 114 (Pavo Milekić). Cijena izleta iznosi 100 kuna, a uključuje prijevoz autobusom prema programu.

O znamenitostima Varaždina:

Utvrda Stari grad je prekrasna utvrda za koju se vjeruje da potječe iz 12. stoljeća. Izvrsno je očuvana kroz burnu povijest i brojne ratove, a danas je sastavni dio Gradskog muzeja.
Varaždinsko groblje stvarano vizionarskom dušom Hermana HALLERA, nije samo počivalište mrtvih već svojevrsni biser parkovne arhitekture i spomenik prirode.
Povijesna jezgra grada je ono što Varaždin razlikuje od drugih gradova. Bogata urbana sredina sastoji se od brojnih palača i vila iz doba baroka i secesije te ima jednu od najstarijih gradskih vijećnica.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content