Novosti|

Još jedna vrijedna investicija u Gorici Valpovačkoj dokaz je kako Grad Belišće na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem vodi sustavnu brigu o svim prigradskim naseljima te ulaže značajna financijska sredstva u unapređenje kvalitete života stanovnika i izgradnju naselja.

U prigradskom naselji Gorici Valpovačkoj ovih je dana završena rekonstrukcija i asfaltiranje ceste do groblja. Cesta dužine 327 metara vrijedna je 426.739,62 kuna, a Osječko-baranjska županija dala je pomoć od 120.000 kuna.

Gorica Valpovačka jedno je od najmanjih prigradskih naselja Belišća. U središtu naselja je filijalna crkva Velike Gospe, a u blizini u dvorištu i poklonac sa slikom svete Petke koji su podignuli pravoslavni vjernici, stanovnici Gorice. Groblje je četrdesetak godina bilo zapušteno i obraslo u raslinje, sve do 2011. godine kada je zajedničkom radnom akcijom mještana i gradske tvrtke Kombel sve iskrčeno, očišćeno i uređeno, a postavljena je i ograda oko groblja. Cesta do navedene lokacije bilo je ono što je nedostajalo za potpuno uređenje pristupa groblju.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content