Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i ove se godine pridružuje obilježavanju manifestacije Noć knjige s nekoliko aktivnosti. Iznimno, Noć knjige održat će se u čitavoj Hrvatskoj 21. travnja 2017. godine, u petak. Belišćanska knjižnica taj dan će raditi od 16 do 24 sata.

Događanja u belišćanskoj knjižnici počinju već u 17 sati i to kreativnom radionicom koju će voditi knjižničarka Dijana Milišić-Zečević. Bit će to jedna zanimljiva radionica namijenjena osnovnoškolcima.

U 19 sati otvara se izložba fotografija Udruge za kulturu i umjetnost “ZUM” Belišće pod nazivom Stih u fotografiji. Pozivaju se svi zainteresirani da uz izložbu poslušaju i recitacije osnovnoškolaca i pjesnika grada Belišća.

U 21 sat počinje druženje uz Male noćne zalogaje, gdje će biti predstavljene knjige o zdravom načinu prehrane iz fonda Knjižnice te degustacija zdravih obroka i napitaka koje će pripremiti djelatnice Knjižnice.

U 22 sata bit će projekcija igranog filma Blagi fantastični gorostas.

Noć knjige je manifestacija kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, a kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja). Kako se dan ranije, 22. travnja obilježava i Dan hrvatske knjige, ova dva važna datuma povezuju se u jedinstvenu manifestaciju, u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

Ove godine Noć knjige produžuje se preko vikenda te je 24.4. završni dan, kada će u belišćansku knjižnicu doći djeca iz vrtića “Maslačak” Belišće na program pod nazivom Zagrlimo Noć knjige. Ova aktivnost je zamišljena tako što će belišćanski pjesnik Frano Budić izrecitirati svojih nekoliko pjesama namijenjenih djeci, a djeca će od knjižničarki saznati što je to Noć knjige, zašto ju obilježavamo te upoznati svoju lokalnu knjižnicu.

Osim ovih programa, knjižničarke su osmislile i akciju Knjiga na poklon!. Svi koji se učlane u Knjižnicu u vrijeme trajanja Noći knjige, dobit će knjigu na poklon.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće nada se da će ovaj program za Noć knjige naići na lijep odaziv kod svih građana i da će svatko pronaći bar nešto što ga zanima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content