Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće 23. travnja obilježili su Noć knjige, kao i u čitavoj Hrvatskoj različitim događanjima. Taj dan Svjetski je dan knjige i autorskih prava, a diljem svijeta obilježava se i kao Svjetska noć knjige.

Prvo je održana kreativna radionica za djecu pod nazivom Izrada sova od filca. Osnovnoškolci su veselo sudjelovali na radionici te marljivo šivali sovice pod budnim okom knjižničarke Jasne Andrišić. U 17 sati stigli su prvi posjetitelji sajma otpisanih knjiga te odabrali knjige po vlastitom odabiru za svega 5 kuna! U 18 sati otvorena je izložba fotografija foto-natječaja Ljubav prema knjizi te su zainteresirani mogli pogledati video-prikaz svih pristiglih fotografija na natječaj, a Fotoklub Valpovo izradio je pet najboljih, u dogovoru s knjižničarkama. Autori pet najboljih fotografija Knjižnica je nagradila vrijednim nagradama, a oni su: Matea Blažević, Jelena Čolaković, Tin Lacković, Marija Milošević i Ana Ranogajec. Uz nagrađene fotografije, izloženi su i oslikani kišobrani s radionice Oslikavanje kišobrana koja je bila održana 22. travnja povodom Dana hrvatske knjige, a u suradnji s Fotoklubom Valpovo.

U 20 sati organizirano je druženje u čitaonici pod nazivom Pričaj mi, pričaj. Došli su korisnici knjižnice koji su izmijenili svoja mišljenja o pročitanom knjigama te čuli preporuke za još neke zanimljive knjige koje se ne mogu pustiti iz ruku, a sve uz čaj, sokove i kolačiće. Bila je ovo prilika svim ljubiteljima čitanja, a i knjižničarkama, da razmijene dobre i loše dojmove o pročitanim knjigama. Tijekom večeri svi posjetitelji, koji su ujedno i članovi knjižnice, imali su mogućnost iskušati Spoj na slijepo s knjigom, na način da odaberu jednu od umotanih knjiga na preporuku svojih knjižničarki, a o kojoj se knjizi radi saznali su tek kod kuće. Posljednja aktivnost tijekom Noći knjige u belišćanskoj knjižnici bila je projekcija zanimljivog filma, a svi koji su bili proveli su ugodno veče puno smijeha i grickanja kokica.

Knjižnica Belišće bila je otvorena do ponoći na taj dan za sve svoje stalne i moguće nove korisnike. Svi zainteresirani mogli su doći u knjižnicu u tom vremenu i obratiti se knjižničarkama za sva pitanja vezana uz knjige, časopise, pretraživanje informacija i sve knjiško što vam padne na pamet! Knjižničarke se nadaju da je barem to jedno veče u godini provedeno na drugačiji način od uobičajenog; u šetnji do knjižnice, druženju, uživanju u čitanju, slušanju i odabiru knjiga.

 

Više na https://www.facebook.com/GradskaknjiznicaicitaonicaBelisce

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content