Novosti|

Modelarska liga ekipno je natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva. Sudionici Lige učenici su osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda i njihov mentor. Ekipa se sastoji od dva učenika koje na natjecanje dovodi jedan mentor.

Natjecanje na području djelovanja ZTK Valpovo-Belišće biti će održano 30. ožujka 2017. godine (četvrtak) u OŠ u Veliškovcima, a u OŠ Ivana Kukuljevića Belišće 31. ožujka 2017. godine (petak). Svi zainteresirani učenici mogu se javiti nastavnicima tehničke kulture ili u Domu tehnike Valpovo. Troškovi natjecanja su za natjecatelje besplatni. Na natjecanju koje organizira ZTK Valpovo-Belišće natjecat će se učenici iz CTK Valpovo-Belišće, OŠ Valpovo, OŠ Belišće, OŠ Veliškovci, udruge „Zvono“, udruge „MI“ i SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Natjecatelji unutar svake ekipe izrađuju jednak projektni zadatak tijekom 3 puna sata (180 min), dijeleći poslove prema sposobnostima i sklonostima. Zadatke za provedbu natjecanja, u pravilu, priprema organizator. Pri izradi modela/makete koristite se sljedeći materijali: šperploča, balza, pluto, furnir, stiropor, pleksiglas, PVC materijali, žica, konac… Učenici posebnih odjela rješavaju zadatak primjeren svojim mogućnostima, a mogu rješavati isti zadatak kao i ostali natjecatelji ili jednostavniji zadatak, u dogovoru sa svojim mentorom.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content