Novosti|

1337866983

Ukoliko želite izgraditi apartman, hotel ili rekonstruirati i adaptirati postojeću građevinu, iz Europskog fonda za regionalni razvoj dolaze odlične vijesti. Naime, spomenuti fond objavio je trajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijava koji će se provoditi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.

Poziv je namijenjen malim i srednje velikim poduzećima s ciljem poticanja investicija u početna ulaganja povezana s izgradnjom novih, proširenjem kapaciteta ili povećanjem kvalitete postojećih hotela koji će po završetku investicije ispuniti minimalne uvjete i uvjete za kategoriju 3, 4 ili 5 zvjezdica. U obzir dolaze sljedeće vrste ugostiteljskih objekata iz skupine hoteli: hotel, aparthotel, turističko naselje, hotel baština ili difuzni hotel, uključujući diversifikaciju ponude hotela na usluge koje hotel prethodno nije nudio, a s ciljem produljenja turističke sezone i podizanja konkurentnosti u turizmu.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 304.000.000 kuna. Iznos sredstava je 45% za mikro i male poduzetnike te 35% za srednje poduzetnike.

Minimalna vrijednost bespovratnih sredstava koji se dodjeljuje je 1.000.000 kuna, a prijave na natječaj primat će se od 16. studenog 2015. do 31. prosinca 2016., odnosno do iskorištenja sredstava.

Više informacija ovdje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content