Novosti|

Predstavnici grada  Belišća, na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem i zamjenicom Ljerkom Vučković,  boravili su od 13. do 15. svibnja  u  Mojkovcu i Bijelom Polju, u uzvratnom posjetu ovim prijateljskim općinama u Crnoj Gori. Ova posjeta je nastavak i proširenje suradnje započete 20. veljače ove godine, kada su čelnici Mojkovca i Bijelog Polja bili gosti Belišća. Povod  prvom susretu u Belišću,  bilo je uspostavljanje  gospodarske i svake druge suradnje, te razmjena iskustava i moguća suradnja  u pripremi  i realizaciji EU projekata.

Uspostavljanje suradnje Grada Belišća i Općina Mojkovac i Bijelo Polje inicirao je prof. dr. Milorad Krgović, konzultant Vlade Republike Crne Gore za razvoj i suradnju s državama zapadne Europe, koji je u Belišću  uspješno radio i vodio ključne proizvodnje papira više od 20 godina.  Ovdje je ostvario  značajna postignuća  kao gospodarstvenik i znanstveni suradnik.

Iznimno  gostoljubivi , srdačni, otvoreni i za sve oblike suradnje spremi,  domaćini Belišćanima su proteklog vikenda bili Dejan Medojević, predsjednik Općine Mojkovac i Džemal Ljušković, predsjednik Skupštine Općine Bijelo Polje,  sa brojnim suradnicima i poduzetnicima te  prof.dr. Milorad Krgović, pokretač ove suradnje.

Gradonačelnik  Dinko Burić kazao je da mu je želja da ovi susreti prerastu u raznovrsnu suradnju na području  gospodarstva, kulture,  turizma i svih drugih oblika i područja društvenog  života. O svemu tome  izravno su razgovarali i dogovarali oblike moguće suradnje i suradnici gradonačelnika, koji su bili u ovom radnom posjetu, s predstavnicima domaćina zaduženih za  područja  zajedničkog zanimanja.

– Spremni smo  pomoći  savjetima i  prenošenjem našeg  iskustva u savladavanju mogućih prepreka pri dolasku do sredstava koja nam stoje na raspolaganju iz fondova Europske unije. Iako nismo geografski  blizu, postoje mogućnosti korištenja fondova   transnacionalne suradnje,  u okviru kojih će , vjerujem,  biti  dobrih mogućnosti za provođenje  zajedničkih  projekata,  istaknuo je  gradonačelnik Dinko Burić, u izjavi za medije u Mojkovcu i Bijelom Polju.

U uzvratnom, radnom posjetu Mojkovcu i Bijelom Polju, uz gradonačelnika Dinka Burića i njegovu zamjenicu Ljerku Vučković,  kao članovi službene delegacije grada Belišća ,  bili su i direktor  Hidrobela  Andrej Bičak, ravnateljica  Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer,  glavni urednik „Belišćanskog lista“ Mato Jerkić,  i član Predsjedništva ogranka Matice hrvatske u Belišću, te priznati i poznati turistički djelatnik i vlasnik Kazališne kavane u Belišću,  Dragan Milec.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content