Novosti|

U petak (08.02.2015.) u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Belišću održan je još jedan susret sa predstavnicima američkog veleposlanstva iz Zagreba. Zahvaljujući ljubaznosti gospođe Marice (Mace) Bahlen, ravnateljice IRC (Information Resource Center) američkog veleposlanstva u Zagrebu i dodatnom radu nastavnice engleskog jezika gospođe mgr Anna Marie Popović u posjet došao je gospodin Christian Wright (Public Affairs Officer), časnik za odnose s javnošću.

U programu ”Meet the American Diplomat” (”Upoznaj američkog diplomatu”) sudjelovalo je 50-tak učenika i učenica sedmih i osmih razreda lokalne Osnovne škole iz Belišća i Područne škole iz Veliškovaca.

Glavni ciljevi ovog jezično-kulturnog događaja su bili omogućavanje učenicima i učenicama susreta s američkim diplomatom i predstavnicima američkog veleposlanstva u Zagrebu, vježbanje usmene komunikacije s izvornim govornikom, upoznavanje s američkim engleskim, kulturom i motiviranje učenika i učenica za učenje (jezika i općenito).

Djecu u školskoj knjižnici dočekale su krafne i ukrasi u obliku srca (rad nastavnica engleskog jezika: Tanje Vučković i Anna Marie Popović i njihovih đaka) a goste su, osim ravnatelja Darka Kovača, školske pedagoginje i nastavnica engleskog jezika Inge Jurline i Jadranke Mesić, dočekali sudionici u ritmu ”sambe” i u ozračju karnevala i Valentinova. Neki čak i pod maskama i perikama. Kao iznenađenje, talentirana učenica Meri Andraković hrabro je otpjevala pjesmu ”I will survive”.

Simpatični predstavnici ambasade rado su odgovarali na raznovrsna pitanja osnovnoškolaca. Između ostalog, prisutni su mogli saznati odgovore na pitanja kao što su: ”Koliko jezika govorite?”, ”Koji je Vaš hobi?”, ”Koju poznatu osobu ste upoznali?”, ”Je li teško dobiti vizu za SAD?”, ”Da li je to Vaš posao iz snova?”, ”Što je potrebno da bi netko postao diplomat?” i drugo.

Ovaj zanimljiv susret i jezičnu priliku za učenike i učenice viših razreda završila je plesna točka ”sambe” koju je izveo gost Christian Wright koji je ne samo američkog nego i brazilskog podrijetla. Nakon razmjene simboličnih darova, predstavnici američkog veleposlanstva u pratnji predstavnika škole uputili su se na susret sa dogradonačelnicom grada Belišća, gospođom Ljerkom Vučković i u kratak posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici. Na policama američkog dječjeg kutka (”American baby corner”) gosti su mogli prepoznati svoje poklon-knjige od posljednjeg posjeta Belišću kada su nastavnice engleskog jezika organizirale ”Scary story time” u suradnji sa Gradskom knjižnicom u sklopu mjeseca knjige i akcije ”Čitajmo zajedno”.

Događaj je slikama zabilježio gospodin Goran Dojkić kojemu ovim putem, zajedno sa svima koji su aktivno sudjelovali i doprinijeli organizaciji ovoga susreta, od srca zahvaljujemo na nezaboravnim trenutcima. HVALA & THANK YOU!

Pripremila je: mgr Anna Maria Popović

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content