Novosti|

3. ožujka 2015. godine dragovoljci su gostovali u župi sv. Josipa Radnika u Belišću.

Prije samog sastanka, koji su franjevci i dragovoljci dogovorili na prijašnjem takvom susretu u našim prostorijama, sudjelovali smo na večernjoj svetoj misi.

Po održanoj misi u prostorijama župnog ureda primio nas je fra Marin Matančić. Tema sastanka bila je osvrta na trenutnu korizmu. Kršćani se u korizmi pripremaju za slavljenje Uskrsa molitvom, postom, slušanjem i čitanjem Božje riječi te dobrim djelima. Fra Marin je pozvao sve dragovoljce, koji to žele na ispovijed, time i pomirenje s Bogom i Crkvom, te bližnjima i prije svega obitelji, stupa zajednice, kako bi pročišćeni mogli dočekati uskrsnuće Isusa Krista.

Nakon vrlo nadahnutog izlaganja fara Marin nas je upoznao i sa događanjima i duhovnoj obnovi koja se provodi u našoj župi, a povodom 2. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se u nedjelju 19. travnja 2015. održati u Rijeci na Trsatu na temu “Obitelj – nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske”.

Potom je uslijedilo druženje i upoznavanje fra Marina s dragovoljcima i našim problemima i potrebama, te je obećao svu moguću pomoć i spremnost na razgovore sa svim braniteljima.

Sljedeći ovakav susret dogovoren je za 9. travnja u prostorijama udruge dragovoljaca, također nakon mise u 18:00 sati.

S poštovanjem,
Predsjednik Udruge
Zlatko Rogač

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content