Novosti|

Župa sv. Josipa Radnika organizira tribinu “Vjernik u suvremenom hrvatskom društvu” koja će se održati u petak, 3. ožujka 2017. godine, s početkom u 19.00 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća.

Gost tribine je dr. sc. Ivica Šola sveučilišni profesor na odsjeku za kulturologiju, Sveučilišta Josipa J. Strossmayera u Osijeku, teolog, kolumnist i novinar. Kolumne i javni nastupe dr. Ivice Šole privlače iznimnu pozornost hrvatske javnosti, a u svojim promišljanjima britko „secira“ društvenu, političku i duhovnu klimu u Hrvatskoj. Ulaz je slobodan.

Više o gostu:

Dr. sc. Ivica Šola je rođen u Đakovu, 1968. godine, od 2010. do 2015. voditelj je Katedre za medijsku kulturu na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Izvodi kolegije iz područja etike, religije, kulture i teorije medija. Područja njegova znanstvenog interesa su granična pitanja filozofije, teologije, religije, kulture, medija i društva.

Godine 1994. diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a 1998. magistrirao je na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu (Akademija Alfonsiana) na temu Značenja pojma odluke u filozofiji Martina Bubera. Godine 2012. obranio je doktorsku disertaciju Etički aspekti filozofije Luigia Pareysona. Istina, bitak, sloboda na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

U razdoblju od 1999. do 2000. predavao je u zvanju višeg predavača na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu predmete iz socijalne etike i bioetike. 2000. predavao je kolegij Fenomenologija religije na Institutu za teološku kulturu u Osijeku. Od 2007 do 2010. predavao je kolegij Publicistika na Hrvatskim studijima (Komunikologija). Od 2010. predsjednik je katedre medijske kulture na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Bavi se i publicistikom, dugogodišnji je novinar dnevnog lista “Glas Slavonije” i surađuje s brojnim drugim tiskovinama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2003. do 2007. bio je zamjenik glavnog urednika Glasa Slavonije i urednik posebnih izdanja, a od 2008. do 2011. predsjednik nadzornog odbora Glasa Slavonije d.d. Od 2001. kolumnist je Glasa Slavonije i Večernjeg lista. Povremeni je komentator tjednika Globus i dnevnika Novi list. Vanjski je suradnik Hrvatske televizije na projektima Press klub (Otvoreno) i specijalnih emisija (prijenosa) vezanih uz religijske sadržaje i društvene fenomene (Reporteri).

Kolumne dr. Šole možete pročitati na linkovima:

http://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/agora
http://www.svjetlorijeci.ba/kolumne/ivica-sola

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content