Novosti|

U petak, 16. rujna 2016. godine, u grad Belišće stiže delegacija iz Općine Radoviš iz Republike Makedonije. Radoviš predstavljaju gradonačelnik Saško Nikolov sa suradnicima te članovi Folklornog ansambla Aco Karamanov.

Program za goste započinje prijemom kod gradonačelnika Belišća Dinka Burića u petak u 18 sati te se nastavlja zajedničkim druženjem i večerom na Državnom prvenstvu u kuhanju čobanca.

Svečani dio gostovanja održat će se u subotu, 17. rujna 2016. godine, kada će se u 11 sati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Belišća svečano potpisati Sporazum o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa izmeđGrada Belišća i Općine Radoviš.

Subota navečer predviđena je za Večer makedonske kulture:

18,00 (Kazališna kavana) – izložba slika pod nazivom “Ciklusi” makedonsko-hrvatskog slikara Krunislava Stojanovskog i nastup prvaka opere HNK-a iz Osijeka Slobodana Cvetičanina uz pratnju profesorice Jagode Treneske Cvetičanin

19,00 (Centar za kulturu Sigmund Romberg) – koncert Folklornog ansambla Aco Karamanov iz Općine Radoviš, Makedonija.

Folklorni ansambl Aco Karamanov sudjelovat će i na mimohodu kulturno-umjetničkih društava i smotri folklora u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen” u nedjelju, 18. rujna 2016. godine. Mimohod započinje u 17 sati, a smotra folklora u 18 sati.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content