Novosti|

Šahovski klub „Hrvatska čitaonica“ Valpovo i Šahovski klub „Belišće“ pod pokroviteljstvom Grada Valpova i Grada Belišća organiziraju „Dane šaha“ koji će se od 9.12. do 11.12. odvijati u Hotelu „Villa Valpovo“ u Valpovu i Kazališnoj kavani u Belišću.

Tijekom tri dana na programu su četiri šahovska turnira. U Hotelu „Villa Valpovo“ od petka do nedjelje igraju se 19. šahovski turnir „ČAROBNI PRSTEN“– otvoreno prvenstvo Osječko-baranjske županije za šahistice, ujedno i kvalifikacijski turnir za nastup na prvenstvu Hrvatske, 13. kadetski turnir “IOVALLIUM” – otvoreno kadetsko prvenstvo grada Valpova i 9. juniorski turnir “107” – otvoreno prvenstvo Osječko-baranjske županije za juniore.

Turnir započinje u petak u 15.00h te se igraju dva kola. Nastavlja se u subotu kada se dva kola igraju prijepodne od 9 sati te jedno poslijepodne od 15 sati. U nedjelju od 9.00h igraju se dva posljednja kola. Nakon toga u 13.30h predviđeno je proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira.

Na programu je i 8. brzopotezni turnir “ROMBERG – GENS UNA SUMUS” – otvoreno prvenstvo grada Belišća u brzopoteznom šahu koje će se odigrati u subotu u Kazališnoj kavani u Belišću s početkom u 20 sati.

Kao i prijašnjih godine i ove se godine očekuje nastup 100-tinjak šahistica i šahista koji će tijekom tri dana u Valpovu i Belišću promovirati ovu prekrasnu društvenu i sportsku igru.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content