Novosti|

Kao i duži niz godina koje su prethodile ovoj, već tradicionalno na završnici Božićnog malonogometnog turnira proglašeni su najuspješnija i najzaslužnija sportašica i sportaš grada Belišća, a uručena su im priznanja za njihove sportske uspjehe i rezultate.

Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga grada Belišća dodijelit će za 2011. godinu priznanja u sljedećim kategorijama: perspektivni sportaš, najbolji sportski kolektiv, najbolji sportaš, najbolja sportašica, zaslužni sportski djelatnik

Za 2011. godinu članovi Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga grada izabrali su 8 perspektivnih mladih sportašica i sportaša. To su:

Kajakaš Matija Lukačević
Košarkaš Tin Ikić
Nogometaš Mirko Blažević
Stolnotenisač Bernard Prelčec
Rukometašica Eleonora Balog
Judistica Lea Iharoš
Kuglačica Tijana Posavec
Odbojkašica Petra Andrašić

Najbolji sportski kolektiv u Belišću u 2011. je:

Streljačko društvo “Stjepan Petnjarić”

Slikovito rečeno, da u „grmu“ streljačkog društva Stjepan Petnjarić „leži neki zec“, belišćanski strijelci su pokazali i ove godine. Naime, ponovili su prošlogodišnji uspjeh, dvostruki su državni prvaci sa osvojenim prvim mjestima na prvenstvu Hrvatske u lipnju ove godine u Karlovcu u gađanju malokalibarskom puškom 40 metaka ležeći i 3 puta 20 trostav.
U gađanju velikokalibarskom puškom PAP 7,62 vice prvaci su zemlje.
Igor Brezovec je državni prvak u navedenoj disciplini 40 metaka ležeći.
Od sjajnih rezultata izdvojimo ovdje ukratko momčadski prvo mjesto na Trofeju grada Rijeke također u lipnju ove godine, te drugo mjesto na Trofeju neovisnosti u gađanju velikokalibarskom puškom na 200 metara u listopadu u Zagrebu, na kojem je ponovno najuspješniji pojedinac bio belišćanski strijelac Igor Brezovec.

Najbolji sportaš u Belišću u 2011. godini je:

Zoran Ratković, igrač nogometnog kluba Belišće

Dugu i bogatu nogometnu karijeru ovaj kvalitetan nogometaš i napadač započeo je kao klinac u Bistrincima. Kao kadeta Belišća njegov potencijal prepoznao je splitski Hajduk u kojem je proveo sedam godina. Uz to što je bio istaknuti član kluba iz „najlipšeg grada na svitu“, bio je standardni reprezentativac i kapetan mlađih selekcija izabrane vrsta. Na dugom popisu klubova za koje je nastupao ističu se, uz ranije spomenuti Hajduk, vinkovačka Cibalia, njemački Eintracht, Međimurje, Trogir i Belišće.

Posljednje tri sezone Ratković je ne samo kapetan i najbolji pojedinac nogometnog kluba Belišće, koji se natječe u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi istok, već zasigurno i najbolji igrač lige. Zajedno sa svojim suigračima u aktualnom prvenstvu zauzima 4.mjesto,a u taj rezultat ugradio je 7 pogodaka.

Svojim igrama za Belišće, ulogom vođe na terenu suigračima, te kao uzor mladim igračima i sportašima izvan zelenih travnjaka, potvrđuje da priznanje za najboljeg sportaša u Belišću u 2011. dolazi u prave ruke.

Najbolja sportašica u Belišću u 2011. godini je:

Maja Sudar, kajakašica kajak kluba Belišće

Već četvrtu godinu za redom, najbolja kajakašica države i hrvatska reprezentativka Maja Sudar, najbolja je sportašica grada. I to sa pravom. Prošlogodišnja peterostruka prvakinja države, ove je godine otišla još korak dalje. Točnije, dva koraka. Na državnom prvenstvu osvojila je sedam zlatnih odličja, što je čini čak sedmerostrukom prvakinjom države! Najbolja je bila u jednosjedu na 200, 500 i 1000 metara, u dvosjedu na 200, 500 i 1000 metara, te u četvercu na 500 metara. Uz sve to i državna je prvakinja u maratonu u K-1 na 20 kilometara. Osim što je bez premca na domaćim natjecanjima, Maja je ove godine ostvarila uspješne nastupe i na međunarodnoj sceni u seniorskoj konkurenciji. Na europskom prvenstvu u Zagrebu u K-1 na 200 metara osvojila je drugo mjesto u B finalu, što je svrstava među 11 najboljih u Europi u ovoj disciplini. Izdvojimo još polufinale u češkim Račicama na svjetskom kupu i 5. mjesto u finalu na međunarodnoj regati u talijanskoj Mantovi.

Zaslužni sportski djelatnik u Belišću u 2011. je:

Drago Nikšić iz košarkaškog kluba Belišće

Gospodin Nikšić rođen je 19. siječnja 1955. godine. Čitav radni vijek proveo je u Belišću, a sportom se bavi od najranije mladosti. U košarkaškom klubu Belišće se nalazi od samog osnutka 1974. Dugogodišnji je trener i koordinator za mlađe kategorije kluba, te je svojim pedagoško-odgojnim i sportsko-natjecateljskim mjerama pomagao generacijama mladih ljudi da kroz sportsku disciplinu, osjećaj zajedništva i toleranciju izrastu u zdrave ljude. Kao trener seniora je 2005. osvojio naslov pravaka u A-2 ligi, a ističe se njegova orijentiranost na vlastiti igrački kadar. Uz to bio je i trener momčadi kadeta, igrača rođenih 1990., koja je postala državnim prvakom. Svoj veliki doprinos daje tijekom godina i kroz organiziranje brojnih košarkaških natjecanja, turnira i kampova, kako u Belišću, tako i u drugim sredinama, te su na taj način ostvarene brojne suradnje sa najznačajnijim košarkaškim klubovima Hrvatske. Košarkaški klub Belišće je proteklih godina postao i ostao klub koji se cijeni i poštuje. Klub koji se dokazao i u organizaciji velikih događaja, ali i kao sredina koja odgaja velik broj mladih igrača i ljudi, a velike zasluge za to ima i gospodin Drago Nikšić.

Izvor: Zajednica sportskih udruga

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content