Novosti|

Dana 23. veljače 2016. godine u Velikoj vijećnici Grada Belišća održana je 28. sjednica Gradskog vijeća Grada Belišća.

Među brojnim temama, jedna od najvažnijih bila je priprema i izrada projektne dokumentacije, nominiranje na natječaje i realizacija projekata u ovoj godini. Tako je gradonačelnik Belišća najavio izradu potrebne tehničke dokumentacije za obnovu i izgradnju nogostupa u prigradskim naseljima, projektiranje tribina za NK Belišće, za energetsku obnovu zgrada Dječjeg vrtića „Maslačak“ i DVD-a Belišće, proširenje parkirališta u Radničkoj ulici, podizanje energetske učinkovitosti Hrvatskog doma u Bocanjevcima, obnovu javne rasvjete, izgradnju rukometnog igrališta u Bistrincima, parkirališta kod groblja u Tiborjancima, proširenje parkirališta kod Centra za kulturu i druge infrastrukturne projekte.

Također, predstavljeni su projekti s čijom se realizacijom planira vrlo skoro i započeti kako bi u ovoj godini bili i završeni. Među ostalima to su: izgradnja više od 10,7 kilometara asfaltnih nogostupa u prigradskim naseljima, izgradnja kanalizacijske mreže u Tiborjancima, izgradnja kanalizacijske mreže u dvjema ulicama u Bistrincima, izgradnja društvenog doma u Gatu, rekonstrukcija ceste u Ulici A. Stepinca i izgradnja novih parkirnih mjesta ispred župne crkve, izgradnja parkirališta u Ulici E. Kvaternika, izgradnja sanitarnog čvora na boćalištu, završetak opremanja novoobnovljenog Muzeja, uređenje podruma i zamjena elektroinstalacija u Upravnoj zgradi (zgradi policije), obnova sportskih objekata u Veliškovcima i Bistrincima, izgradnja ceste i parkirališta ispred groblja u Veliškovcima, izgradnja parkirališta kod groblja u Tiborjancima, proširenje i dogradnja prostorija DVD-a u Veliškovcima i Vinogradcima, završetak uređenja prostorija DVD-a, KUD-a i mladeži u Hrvatskom domu u Bocanjevcima, izgradnja parkirališta u Radničkoj ulici i drugo.

Gradonačelnik je najavio i nekoliko novih gradskih obilježja. Jedno od obilježja je spomen na prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franju Tuđmana. U tom smislu, predviđa se dio grada Belišća preimenovati u Vijenac dr. Franje Tuđmana čim će šest gradskih institucija uskoro imati sjedište na toj adresi – Gradska uprava, Gradska knjižnica i čitaonica, Matični ured, Javni bilježnik, Dječji vrtić „Maslačak“ i Glazbena škola. Gradsko vijeće jednoglasno je prihvatilo I prijedlog Odbora za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata o obilježavanju Dana hrvatskih branitelja u Belišću 30. svibnja svake godine.

Najavljena je i kandidatura za Europski grad sporta 2017. godine u kategoriji malih gradova na prijedlog Zajednice športskih udruga Osječko-baranjske županije.

Veliku i burnu raspravu izazvalo je veliko nezadovoljstvo građana i gospodarskih subjekata s područja grada Belišća odlukom Privredne banke Zagreb o drastičnom skraćivanju radnog vremena svoje poslovnice u Belišću što je izazvalo nepodijeljeno protivljenje svih vijećnika Gradskog vijeća Grada Belišća. U tom smislu od gradonačelnika je i zatraženo poduzimanje svih mogućih raspoloživih mjera za promjenu novonastalog stanja kada je u pitanju razina dostupnosti bankovnih usluga na području grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content