Novosti|

U sklopu projekta ILPAN prošle su godine u Belišću obnovljene zgrada Muzeja kao i dvije najstarije belišćanske kuće u popularno zvanoj „Pekmez“ ulici. Jedna zgrada u „Pekmez ulici bit će sjedište Turističke zajednice grada Belišća, dok će u drugoj biti izložen dio postava belišćanske muzejske zbirke.

Nakon obnove zgrada, voditelj Muzeja Tomislav Kuna, dipl. arheol., započeo je opsežan proces cjelokupne revizije muzejske građe. U tijeku je i izrada kataloga muzejskih eksponata.

Dio eksponata već je zauzeo mjesto u novim vitrinama u dvjema zgradama Muzeja. Tako će u prostoru starog Muzeja biti industrijski postav kao prikaz industrijskog razvoja belišćanske tvrtke. Kao najvažniji dodatak ostaloj opširnoj muzejskoj zbirci valja izdvojiti prapovijesnu zbirku čiji eksponati sežu iz neolitika preko rimskog razdoblja, brončanog i željeznog doba pa sve do turske vladavine. Muzej će uključivati i vlastitu biblioteku stručne literature koja će biti dostupna svim građanima na zahtjev voditelju Muzeja.

Svi zainteresirani građani mogu doprinijeti postavu Muzeja svojom donacijom starih, vrijednih predmeta. Donacije se mogu dostaviti u prostor starog Muzeja svakog radnog dana od 7 do 15 sati, a sve informacije možete zatražiti na broj telefona 400-633.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content