Novosti|

Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom nastoji potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

„Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 16. do 21. svibnja 2016. kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Uključit će se veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Lokalni volonterski centar Zvono, kao punopravna članica Mreže, uključuje se u akciju i zajedno sa svojim volonterima 17. svibnja organizira volontersku akciju uređenja dvaju dječjih igrališta na području Belišća.

Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve organizacije civilnog društva da organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, a koje će „krojiti po potrebama“ zajednica u kojima djeluju. Također, pozvane su i sve tvrtke s  područja RH da se uključe u neke od brojnih volonterskih akcija koje će se tim povodom održati.  Popis svih prijavljenih aktivnosti nalazit će se na: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content