Novosti|

Belišće, Europski grad sporta za 2017.godinu, u okviru proslave Dana grada, ugostio je u proteklih osam dana malonogometne ekipe osoba s invaliditetom, gluhe osobe, i još se jednom dokazao kao dobar domaćin i organizator sportskih manifestacije.

Prvenstvo Hrvatske otvorio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić zajedno s predsjednikom Zajednice športskih udruga grada Belišća Milanom Zamaklarom, koji su svim sportašima poželjeli dobrodošlicu, uspješno sportsko nadmetanje i ugodan boravak u gradu Belišću.

Naime, dana 22.travnja 2017. godine u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Ivana Kukuljevića održano je Prvenstvo Hrvatske (II.liga) u malom nogometu za gluhe, na kojem su nastupale tri ekipe –  MNK Zagreb II, MNK Nova Gradiška i MNK  Belišće – Gat.

Nakon međusobno odigranih utakmica, MNK Belišće-Gat ostvario je dvije pobjede i plasirao se na Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu (I.lige) koje se također održalo u Belišću, i to 29. i 30. travnja 2017. godine. Na održanom prvenstvu I.lige nastupilo je šest ekipa iz Rijeke, Splita, Varaždina, Zagreba, Osijeka i Belišća-Gata.

Nakon razigravanja po grupama, u polufinalu sastali su se Rijeka i Split, te Belišće i Zagreb. Dok je Rijeka s lakoćom izborila ulazak u finale prvenstva, Belišće je u dramatičnom završetku izvođenjem penala ostvarilo ulazak u finale prvenstva.

U nedjelju, 30.travnja 2017.godine u finalu, prvenstvo je osvojila ekipa Rijeke pobijedivši ekipu Belišće-Gat rezultatom 11:2 čime je domaća ekipa osvojila odlično drugo mjesto. Ostale ekipe ostvarile su sljedeći plasman: treće mjesto – Zagreb, četvrto mjesto – Split, peto mjesto – Varaždin i šesto mjesto – Osijek.

Predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Branko Kauzlarić zahvalio se domaćinima na odličnoj organizaciji turnira, ugodnom boravku i iznimnom zalaganju zamjenika gradonačelnika grada Belišća Domagoja Varžića i predsjednika Zajednice športskih udruga grada Belišća Milana Zamaklara, koji su svojim radom i uloženom aktivnošću doprinjeli da se osobe s invaliditetom-gluhi u gradu Belišću osjećaju kao kod svoje kuće. Tom prilikom, u znak zahvalnosti za uloženi trud, Grad Belišće i ZŠU dobili su plakete Hrvatskog športskog saveza gluhih.

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content