Novosti|

Danas su djeca starije vrtićke skupine „Zvjezdice“ iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ Belišće, u pratnji svoje odgojiteljice Miroslave Šargač i ravnatelja Zdenka Glasovca, posjetili Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. u Belišću.

Djecu je srdačno pozdravila i dočekala direktorica Poduzetničkog inkubatora Karolina Štefan Bugarinović te im predstavila i objasnila namjenu i funkcioniranje samog Poduzetničkog inkubatora i cjelokupnog prostora koji je namijenjen poduzetnicima početnicima na području grada Belišća.

„Zvjezdicama“ se u obilasku Poduzetničkog inkubatora i svih poduzetnika unutar inkubatora, pridružio i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Djeca su imala priliku razgovarati s poduzetnicima i vidjeti neke od proizvodnih procesa i djelatnosti koje se nalaze u samom Poletu. U obilasku su se upoznali sa svim proizvodnim i uslužnim djelatnostima poduzetnika korisnika inkubatora.

Osnovni cilj ovog posjeta je bio razvijanje poduzetničkih osobina kod djece predškolske dobi kroz igru i razgovor prilagođenima njihovoj dobi.

S obzirom da su djeca male spužvice koje upijaju sve što vide i čuju, mi roditelji ih trebamo odgajati svojim vlastitim primjerom. Učimo li dijete od najranije dobi poduzetništvu, veća je vjerojatnost da će ono pokrenuti svoj vlastiti posao i uspjeti u tome.  Stimuliranjem poduzetničkih inicijativa djece predškolske dobi, stvaraju se predispozicije za njihove buduće poduzetničke aktivnosti i upravo su djeca ta koju trebamo poticati na poduzetništvo, što će u konačnici i stvoriti predispozicije za budući gospodarski rast i razvitak našega Grada – istaknula je direktorica Poduzetničkog inkubatora.

Nakon obilaska poduzetničkog inkubatora i održane radionice na temu „Kad odrastem biti ću…?“ djeca su svojim crtežima izrazila svoje buduće poduzetničke pothvate, koji su nakon toga izloženi u holu Poduzetničkog inkubatora. Zanimljivo i ugodno druženje je završilo podjelom “diploma” malim poduzetnicima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content