Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je prikupljanje knjiga za najmlađe povodom projekta „Čitam, dam, sretan sam“. Naime, to je međunarodni volonterski projekt koji se po drugi puta organizira u cijeloj Hrvatskoj. Projekt je pokrenut u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi“ za poticanje čitanja djeci u najranijoj dobi.

Knjižnica Belišće prikupila je 50-ak slikovnica koje su radosne knjižničarke poklonile Pedijatrijskoj ambulanti doktora Kardoša. Specijalist pedijatar Danijel Kardoš, zajedno s medicinskom sestrom Ivanom Uranjek, primio je knjige te ovom prilikom obećao da će urediti malu knjižnicu u svojoj ordinaciji, a knjige će pomoći djecu da ostvare što bolji kontakt s liječnikom i prebrode moguće strahove kroz čitanje slikovnica. Dr. Kardoš iskazao je spremnost za daljnju suradnju s Knjižnicom.

Ova akcija osmišljena je povodom 14. veljače, Međunarodnog dana darivanja. Cilj je bio potaknuti ljude na darivanje pročitanih knjiga kako bi se probudila želja i ljubav prema čitanju, a poticaj se posebno odnosio na djecu mlađe dobi. Knjižnica zahvaljuje svima koji su donijeli knjige, posebice dvjema učiteljicama iz belišćanske osnovne škole, Aniti Korov i Dajni Đermešter. Za svaku pohvalu, učiteljice su potaknule djecu da poklone svoje slikovnice koje više ne čitaju i tako kroz pomaganje drugima usreće i sebe, jer svako davanje ujedno je i primanje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content