Novosti|

Danas je u Maloj vijećnici Grada Belišća održana konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji i pružanju consultinga između Lokalne razvojne agencije Grada Belišća i Općine Bizovac. Ugovor su potpisali Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac, i Mario Marolin, direktor LRA Grada Belišća, a događaju su nazočili i gradonačelnik Belišća Dinko Burić, kao i njegov zamjenik Domagoj Varžić. Gradonačelnik Dinko Burić na početku je istaknuo kako je tim koji čini Lokalnu razvojnu agenciju opravdao očekivanja te ga raduje uspostavljena suradnja s Općinom Bizovac, koja je odličan primjer poslovanja jedinice lokalne samouprave.

Lokalna razvojna agencija Grada Belišća s Općinom Bizovac već je ostvarila suradnju kroz nekoliko projekata, između ostalih surađivali su i na projektu prekogranične suradnje na relaciji Hrvatska – Mađarska, a ovim ugovorom LRA obvezuje se Općinu informirati o aktualnim natječajima, pripremati projektnu dokumentaciju te provoditi savjetovanja. Načelnik Srećko Vuković istaknuo je kako je suradnja s Agencijom iznimno važna za daljnji razvoj općine, dok je direktor LRA Mario Marolin rekao je kako će svi projekti u konačnici rezultirati novim radnim mjestima, što i jest cilj.

Gradonačelnik Burić iznio je da je u gradu Belišću od polovice 2013. godine do danas realizirano čak 39 projekata sufinanciranih iz vanjskih izvora ukupne vrijednosti od 158 milijuna kuna, od čega je iz drugih izvora došlo čak 136 milijuna kuna, odnosno 86% od ukupnog iznosa, što ukazuje na činjenicu da se itekako isplati pisati i aplicirati projekte.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content