Novosti|

Lipanj u Lokalnom volonterskom centru „Zvono“ je bio obilježen brojnim aktivnostima. Volonterke su vrijedno radile s učenicima na aktivnosti pomoć u učenju koja je završila krajem školske godine. Tijekom školske godine u program pomoći u učenju bilo je uključeno više od 30 učenika iz osnovnih škola Belišće, Valpovo i Ladimirevci. Pomoć u učenju učenicima pružale su volonterke i volonteri, i to njih 8, a ukupno su odradile više od 200 volonterskih sati. Učenicima su pružale podršku u učenju, pisanju domaćih zadaće te su ih učile kako učiti.

Kraj lipnja obilježile su dvije radionice, i to radionica „Inkluzivno volontiranje“ i radionica „Uvod u menadžment volontera“. Obje su radionice održane u Orahovici, u prostorijama udruge „Jaglac“. Prva radionica, „Inkluzivno volontiranje“ bila je namijenjena članovima udruge „Jaglac“, osobama s intelektualnim teškoćama. Na radionici su se upoznali s pojmom volonterstva, s načinima volontiranja te sa zakonskim okvirom volontiranja u Republici Hrvatskoj. Ova je radionica bila uvodna radionica, a tijekom sljedećeg razdoblja planiraju se radionice usmjerene jačanju kapaciteta članovima udruge „Jaglac“ za uključivanje u volonterske aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Druga radionica, „Uvod u menadžment volontera“, bila je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva i drugim organizatorima volontiranja. Sudionici su se upoznali s pojmom menadžmenta volontera te su imali priliku čuti i vidjeti kako izgleda proces uključivanja volontera u rad organizacije. Sudionici su imali priliku upoznati se s osnovnim pojmovima vezanim uz menadžment te im je prezentirana važnost volonterskog rada, kao i važnost kvalitetnog upravljanja volonterima i važnost razvoja kvalitetnih volonterskih programa.

Aktivnosti su provedene u sklopu projekta „Puzzle Plus“ koji provodi Lokalni volonterski centar Zvono, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content